Politika

Zaharova atgādinājusi ASV, ka ar teroristiem koķetēt nav ieteicams

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasБрифинг официального представителя МИД России М.В.Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М.В.Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot atbalstu, ko ASV sniedz teroristiskajam grupējumam "Džabhat an Nusra" Sīrijā, atgādināja, ar ko beidzies "Al Kaidas" atbalsts.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova aicināja kolēģus ASV mest pie malas ilūzijas par to, ka teroristus var pievilināt un pieradināt. Šos aicinājumus viņa izteikusi intervijā Ķīnas Starptautiskajam radio, vēsta Sputnik Igaunija.

"Mūsu kolēģi ASV lolo ilūzijas par to, ka terorismu iespējams pieradināt, pievilināt, kaut ko iemācīt. Tas nav iespējams. Terorisms līdzinās čūskai: tā iekodīs, tiklīdz pagriezīsi muguru. Ar to rotaļāties nedrīkst," – atzīmēja diplomāte, komentējot atbalstu, ko ASV sniedz teroristiskajam grupējumam "Džabhat an Nusra".

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Marija Zaharova pajokojusi par MI5 vadītāja apsūdzībām

Zaharova uzsvēra, ka "ar teroristiem koķetēt nevar."

"Mēs ļoti labi saprotam, ka gan Rietumi, gan reģionālās valstis ieguldījušas daudz spēku, naudas un materiāltehnisko līdzekļu "Džabhan an Nusrā" un citos teroristiskajos grupējumos. Taču tie ir teroristi, un koķetēt ar viņiem nevar," – atgādināja Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve.

Pēc viņas domām, par to, ka ASV sargā "an Nusru", neapšaubāmi liecina tas, ka amerikāņi to nevēlas iznīcināt.

"Ar šādu Vašingtonas pieeju jau esam saskārušies," – piebilda Zaharova.

Diplomāte atgādināja, ka modžahedi, ko savulaik atbalstīja ASV, pārvērtās par draudīgāko teroristisko organizāciju pasaulē – "Al Kaidu", kura pie tam uzbruka saviem radītājiem.

"ASV no tā mācību neguva – vēlāk valsts ar tās tuvredzīgo politiku veicināja ISIS rašanos, — viņa atzīmēja. – Tas, kas notiek ar "an Nusru", ir līdzīgs stāsts par kārtējā teroristiskā monstra radīšanu tajā pašā reģionā."

Президент Сирии Башар Асад - Sputnik Latvija
Politika
Bašars Asads: ASV uzbrukums Sīrijas armijai Deir ez Zorā nav nejaušs

"Grūti teikt, kā mūsu kolēģi ASV to nesaprot," – Zaharova pauda neizpratni.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs jau vairākkārt ir informējis, ka ASV plāns Sīrijā acīmredzot ietver teroristiskā grupējuma "Džabhat an Nusra" saglabāšanu līdz brīdim, kad būs jāgāž prezidents Bašars Asads. Šī iemesla dēļ ASV pārkāpa līgumā ar Krieviju iekļauto saistību nošķirt "Džabhat an Nusru" no citiem mērenās opozīcijas ekstrēmistiskajiem grupējumiem.

Trešdien Sergejs Lavrovs vēlreiz atgādināja, ka Maskava joprojām gaida, kad Vašingtona izpildīs saistības un atšķirs opozīciju no teroristiem. Viņš uzsvēra, ka pēc Starptautiskās Sīrijas atbalsta grupas ilgām pārrunām, ko vadīja Krievija un ASV, tika pieņemta ANO Drošības padomes rezolūcija, kurā aprakstīta kompleksā pieeja Sīrijas problēmas risināšanai.

Ziņu lente
0