Politika

Rīgā sakaujas britu karavīri, taču vainīga esot "Kremļa roka"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu karavīru kautiņā restorānā "McDonald" preses izdevums saskatījis "Krievijas sazvērestību" ar mērķi diskreditēt Apvienotās Karalistes karavīrus.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Britu armija uzskata, ka kautiņā Rīgā, kurā piedalījušies divi karavīri, "Krievijas sazvērestība" ar mērķi diskreditēt Apvienotās Karalistes karavīrus, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The Telegraph publicēto informāciju.

Incidents noticis pirmdien. Divi Grenadieru gvardes pulka karavīri sēdējuši restorānā "McDonald`s", kad viņiem it kā esot uzbrukušas nepazīstamas personas un sācies kautiņš. Izdevums ziņo, ka netālu no notikuma vietas atradusies kaut kāda "uzņemšanas grupa", kas steigšus filmējusi kautiņu.

Боевые корабли Северного флота Адмирал Кузнецов и Адмирал Чабаненко - Sputnik Latvija
"Krievi nāk": britu mediji krīt histērijā Krievijas kuģu dēļ

Raksta autors uzskata, ka viņi jau iepriekš esot gaidījuši kautiņu — šādus secinājumus viņš izdarījis, piemēram, ņemot vērā aculiecinieka teikto, kurš pēc kautiņa sekojis žurnālistiem un ieraudzījis, ka tie esot iegājuši izdevniecībā, kas pazīstama ar savu "prokrievisko" noskaņojumu. "Prokrieviskās" izdevniecības nosaukums materiālos nav norādīts.

"Pēc mūsu domām, tas noteikti ir inscenējums. Sak, parādīsim šos puišus kā huligānus un uzņemsim to video," — The Telegraph citēja informācijas avotu no britu bruņoto spēku aprindām.
Savukārt Lielbritānijas bruņoto spēku preses sekretāre paziņoja, ka militārā vadība informēta par incidentu, kas noticis ar diviem karavīriem Rīgā.

"Notikuma apstākļi tiek noskaidroti, un pagaidām nebūtu pareizi sniegt kādus komentārus," — viņa paskaidroja. No komentāriem atturējās arī Ārlietu ministrija.

Britu karavīri jau vairākkārt nokļuvuši skandālos Rīgā. Jūnijā iereibis karavīrs dancojis uz taksometra jumta, otrs mēģinājis viņam pievienoties, divi citi — uzņēmuši notiekošo video. Vandāļi sabojājuši automašīnas dzinēja pārsegu, jumtu un vadītāja durvis.

Ziņu lente
0