Zemestrīce Itālijas centrālajā daļā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasRoma. Foto no arhīva
Roma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazemes grūdienu magnitūda, pēc dažādiem datiem, bija no 6,1 līdz 7,1. Datus par cietušajiem pagaidām nav.

RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Itālijas centrālajā daļā notikusi spēcīga zemestrīce. Pazemes grūdieni sākās pulksten 7.41 pēc vietējā laika, raksta Sputnik Italia. Vienlaikus atšķiras seismologu un mediju dati par zemestrīces spēku.

Zemestrīce. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Spēcīga zemestrīce Japānā. Mediji informē par cietušajiem

Vietējais televīzijas kanāls RAI TV informējis, ka zemestrīces magnitūda bija 7,1. Turklāt Eiropas un Vidusjūras reģiona seismoloģiskais centrs (EMSC) paziņojis, ka zemestrīces epicentrs atradies 10 kilometru dziļumā, un tā magnitūda, pēc ekspertu datiem, bija 6,6.

Tomēr vēlāk Nacionālā ģeofizikas un vulkanoloģijas institūta seismologi koriģēja grūdienu jaudas datus līdz 6,1.

Tiek atzīmēts, ka daudzi Romas iedzīvotāji bija pamanījuši pazemes grūdienus, jo tie bija pietiekami spēcīgi un ilgstoši.
Sociālo tīklu lietotāji publicē negadījuma kadrus.

Turklāt uzsvērts, ka zemes svārstības bija jūtamas visā Itālijas teritorijā.

Šī nav pirmā zemestrīce, kas notiek pēdējā laikā Itālijā. Pēc RIA Novosti informācijas, kopš 26. oktobra valsts teritoriju satricinājuši vairāk nekā 550 pazemes grūdieni. Lielākā daļa no tiem notika valsts centrālajā reģionā.

Augusta beigās notika pirmā stipro pazemes grūdienu sērija ar epicentru pilsētā Akumoli. Toreiz negadījuma aculiecinieki stāstīja, ka gandrīz puse pilsētas ēku bija sagrauta

Ziņu lente
0