"Krievi nāk": britu mediji krīt histērijā Krievijas kuģu dēļ

© Foto : ВМФ РФ / Pāriet pie mediju bankasБоевые корабли Северного флота "Адмирал Кузнецов" и "Адмирал Чабаненко"
Боевые корабли Северного флота Адмирал Кузнецов и Адмирал Чабаненко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aviācijas bāzes kuģu grupa, kas devās cauri Lamanšam pa ceļam uz Sīriju, radīja plašu ažiotāžu. Lielbritānijas prese sīki aprakstīja notikumu, gandrīz vai ik stundu ziņojot par Krievijas kuģu tuvošanos.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Ziņu aģentūra RIA Novosti vēsta par Lielbritānijas presē publicētajiem materiāliem, kas parādījās pēc Krievijas aviācijas bāzes kuģu grupas izbraukšanas cauri Lamanšam.

Izdevumi aktīvi citēja anonīmo informācijas avotu NATO, kurš apgalvoja: Maskava sūtījusi ceļā visu Ziemeļu floti un lielāko daļu Baltijas flotes kuģu, lai arī uz Sīrijas krastiem nosūtīta tikai kuģu grupa. Oficiālas amatpersonas apliecināja, ka Krievija nav pārsteigusi Lielbritāniju un karaliskā flote strādās ierastajā kārtībā. Taču prese (it īpaši bulvāra izdevumi) vienu pēc otra laida klajā biedējošus virsrakstus.

Avīze The Sun brīdināja: "Krievi nāk. Vladimira Putina atomu karakuģi tuvojas Lamanšam, un Lielbritānijas JKF ir gatava izsludināt trauksmi". "Ievērots, ka Krievijas atomkuģu flote iznākusi no bāzes un dodas Lielbritānijas virzienā," – rakstīja avīze.

"Krievija sola sāpīgu atbildi jaunām sankcijām laikā, kad tās karakuģi tuvojas Britānijai," – Daily Star nolēma saistīt divas savā starpā īpaši nesaistītas ziņas.

Izdevums brīdināja, ka Krievijas flote varot ielenkt Lielbritāniju un uzsākt laika atskaiti līdz Trešajam pasaules karam.

Īpašu uzmanību pelna Krievijas kuģu "pārtveršanas plāni", ko sastādīja visi preses izdevumi.

Virsraksti britu medijos kļuva aizvien kareivīgāki. "Ar ko jūs gribat jokot, Putina kungs? Karaliskā flote sola neizlaist no acīm Vladimira Putina floti," – tā The Sun iepazīstināja ar Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas paziņojumu par Krievijas flotes maršrutu.

Daily Express pastiprināja spriedzi, informējot par kuģu tuvošanos: "Krievijas kodolspēks pie mūsu sliekšņa: Putina draudīgā atomflote 10 jūdžu attālumā no Duvras." "Krievi ir mūsu redzeslokā. Karaliskās flotes varoņi uzmana Putina atomfloti," — piebalsoja The Sun. Kad Krievijas kuģi beidzot iegāja Lamanšā, izdevums vēstīja par iebrukumu.

Savukārt Daily Mail uz Krievijas Jūras kara flotes grupas tuvošanos reaģēja ar kareivīgiem brīdinājumiem.

"Sargieties, krievi. Ugunīgais "Drakons" (kuģa nosaukums – red.) iet jūsu pēdās. Mūsdienīgais karaliskais eskadras kuģis pavēros, vai Putina uzbrukuma flote pamet Lamanšu," – rakstīja avīze.

Preses izdevums publicēja arī aculiecinieka viedokli – Naidžels Skats vēroja kuģus šaurumā. "Es nekad neaizmirsīšu šo dienu <…> Mums izdevās piekļūt ļoti tuvu. Mūsu laikos ir gandrīz neiespējami ieraudzīt tik draudīgu kara kuģu floti, un tas bija pārsteidzoši," – viņš stāstīja.

Ziņu lente
0