NATO apgalvo, ka Krievija nosūtījusi uz Sīriju "visu Ziemeļu floti"

© Sputnik / Sergey Eschenko / Pāriet pie mediju bankasSmagais raķešu atomkreiseris "Pēteris Lielais". Foto no arhīva
Smagais raķešu atomkreiseris Pēteris Lielais. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Ziemeļu flotes preses dienests ziņoja, ka saskaņā ar Krievijas Jūras kara flotes kaujas gatavības uzlabošanas plānu Ziemeļu flotes aviācijas bāzes kuģu grupa devusies uz Atlantijas okeāna ziemeļaustrumu rajoniem un Vidusjūru.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. NATO apgalvo, ka Krievija nosūtījusi visus Ziemeļu flotes kuģus un daļu Baltijas flotes, lai paplašinātu kampaņu Sīrijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters. Iepriekš Ziemeļu flote jau ziņoja, ka uz Vidusjūru devusies kuģu grupa un informēja par šī lēmuma iemesliem.

"Tā ir lielākā spēku izvēršanas operācija kopš "aukstā kara" beigām," — aģentūrai Reuters paziņojis diplomāts, kurš nav vēlējies nosaukt savu vārdu.

Aģentūras sarunbiedrs apgalvo, ka Krievija plāno palielināt lidmašīnu skaitu Sīrijā un divu nedēļu laikā sākt noslēdzošo operāciju Alepo.

Боевые корабли Северного флота Адмирал Кузнецов и Адмирал Чабаненко - Sputnik Latvija
Krievijas Ziemeļu flotes kuģu grupa dodas uz Vidusjūru

Pie tam NATO pārstāvis neminēja nekādus faktus, kas pierādītu viņa apgalvojumu. Oficiāla informācija no NATO pārstāvjiem nav saņemta.

Ziemeļu flotes preses dienests ziņoja, Saskaņā ar Krievijas Jūras kara flotes kaujas gatavības uzlabošanas plānu 15. oktobrī Ziemeļu flotes aviācijas bāzes kuģu grupa devās uz Atlantijas okeāna ziemeļaustrumu rajoniem un Vidusjūru.

Grupā iekļauts smagais aviācijas bāzes kreiseris "Padomju Savienības Flotes admirālis Kuzņecovs", smagais raķešu atomkreiseris "Pēteris Lielais", lielie pretzemūdeņu kuģi "Severomorsk" un "Viceadmirālis Kulakovs", kā arī atbalsta kuģi," — teikts ziņojumā. Aviācijas bāzes kuģa "Admirālis Kuzņecovs" aviācijas spārnu veido klāja lidmašīnas Su-33 un Su-25, kā arī helikopteri Ka-27/Ka-29. Pašlaik uz kuģa tiek izmēģināta jauna aviācijas grupa, ko veido iznīcinātāji MiG-29K un helikopteri ka-52K.

Vakar Krievijas kara kuģi novēroti pie Norvēģijas krastiem. Iepriekš tika sniegta informācija, ka kuģu grupa dosies cauri Lamanšam, garām Gibraltāram uz Vidusjūru, lai pienāktu pie Sīrijas krastiem.

Ziņu lente
0