Valda uzskats, ka "Motorola" nāvē vainojams algotnis no Latvijas

© Sputnik / Дэн Леви / Pāriet pie mediju bankasSituācija Donbasā. Foto no arhīva
Situācija Donbasā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašpasludinātajā Luganskas Tautas Republikā uzskata, ka zemessargu komandiera Arsēnija Pavlova slepkavības tiešais izpildītājs ir latviešu algotnis – Marks Ozoliņš.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Mikroblogā "Luganskas vēstnesis" sociālajā tīklā Twitter publicēts zemessargu komandiera Arsēnija Pavlova, plaši pazīstamā "Motorola" slepkavas vārds. "Luganskas vēstnesis" uzskata, ka tas ir algotnis no Latvijas Marks Ozoliņš.

Ierakstā tīklā norādīts, ka pašlaik noziedznieks tiek meklēts.

Iepriekš pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas varas iestādes informēja, ka viņi ir uzzinājuši, kas pasūtījis zemessargu komandiera Arsēnija Pavlova slepkavību, taču tās izpildītāja vārds viņiem nebija zināms.

Kas zināms par Ozoliņu

"Dzīvā žurnāla" lietotāji aktīvi apspriež iespējamā killera personību, taču norāda, ka informācijas par viņu ir ļoti maz.

"Marks Ozoliņš no Latvijas strādāja kopā ar citu nezināmu algotni," — stāsta skif1959. Viņš skaidro, ka Ozoliņš nokļuvis zemessardzē 2016. gada pirmajā pusē, kad Ukrainas Drošības dienesta aģenti viņu savervējuši Rīgā. Lietotājs precizēja, ka frontes līnijā Ozoliņš savas iemaņas nav parādījis, taču centies iekarot uzticību un uzpircis vajadzīgos cilvēkus.

Ar ko pazīstams "Motorola"

Arsēnijs Pavlovs gājis bojā 16. oktobrī savas mājas liftā, kur iedarbojās spridzeklis. Incidentā ievainojumus guvuši vairāki cilvēki.

Боец народного ополчения ДНР с позывным Моторола - Sputnik Latvija
Doņeckā gājis bojā zemessargu komandieris Motorola. Pieteikts karš

Pavlova bojāeju komentēja arī Ukrainas Iekšlietu ministrija un Drošības dienests. Pie tam neviena no varas struktūrām nav uzņēmusies atbildību par Motorola nāvi.

Arsēnijs Pavlovs Doņeckā komandēja bataljonu "Sparta" un kļuva pazīstams kaujās pie Slavjanskas 2014. gadā. Viņš piedalījās Ilovaiskas, Doņeckas lidostas un Debaļcevo aizsardzībā. Par panākumiem kaujās Motorolam piešķirts DTR Georga krusts un citi pašpasludinātās republikas apbalvojumi.

Savu pazīšanās signālu viņš ieguva tādēļ, ka dienestā Krievijas armijā savulaik bija jūras kājnieku sakarnieks.

2016. gada jūnijā pret Pavlovu jau tika organizēts atentāts. Sprādzienā traumatoloģiskā centra teritorijā Doņeckā tika nodarīts kaitējums vairākām automašīnām, taču pats zemessargs toreiz nebija cietis.

Ar siltiem sveicieniem no Latvijas

Latvijas Drošības policija nelikumīgu piedalīšanos bruņotajā konfliktā Ukrainā inkriminē jau septiņiem Latvijas iedzīvotājiem.

Viņu vidū vislabāk pazīstams ir Artjoms Skripņiks. Viņam uzrādīta apsūdzība saskaņā ar Latvijas Kriminālkodeksa 77.1 p. Skripņiks aizturēts pērnā gada janvārī — specdienesti viņu tur aizdomās par līdzdalību karadarbībā zemessargu pusē 2014. gadā. Skripņikam draud brīvības atņemšana uz 10 gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Pagājušā gada maijā Lugansas pasi saņēma Grigorijs Kosņikovskis no Ludzas. Arī pret viņu Drošības policija ierosinājusi krimināllietu par līdzdalību bruņotajā konfliktā Donbasa teritorijā.

Ziņu lente
0