Politika

Krievija paziņoja nepārtrauktā pamiera nosacījumus Alepo

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasОсвобожденный район Рамусе на юге Алеппо
Освобожденный район Рамусе на юге Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavā ir pārliecināti, ka nepārtraukta uguns pārtraukšanas režīma ieviešana Sīrijas pilsētā Alepo, ir iespējama tikai teroristu mērenās opozīcijas atšķiršanas gadījumā

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins, paziņojis, ka panākt uguns pārtraukšanas nepārtrauktu režīmu Sīrijas pilsētā Alepo var tikai tajā gadījumā, ja mērenās opozīcijas grupējumi tiks atšķirti no "Džebhat an Nusras" teroristiem.

"Tomēr mēs redzējām situācijas, kad jebkuru uguns pārtraukšanu "Nusra" izmantoja, lai pārgrupētos un saņemtu ieročus cīņai turpināšanai," — uzsvēra diplomāts. 

Alepo austrumu kvartāli. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievija ANO Drošības padomē ierosina alternatīvu rezolūciju Sīrijas jautājumā

Ja izdosies atdalīt opozīciju no teroristiem, tad "mēs piedāvāsim "Nusrai" divas izvēles: vai nu viņi pamet pilsētu, tās bija Stafana de Misturas (ANO ģenerālsekretāra īpašais sūtnis Sīrijā — red.) piedāvājums, kas vēl nav pieņemts, — vai mēs viņus uzvarēsim," — paudis Čurkins. 

Iepriekš Krievija prezentēja Starptautiskās organizācijas Drošības padomē rezolūcijas projektu Sīrijas jautājumā, kurā arī atzīmēja nepieciešamību atšķirt mērenā opozīcijas spēku kaujiniekus no "Džebhat an Nusras". Dokumentā ir uzsvērts, ka jāsaglabā Sīrijas suverenitāte, jāpārtrauc apšaušana pāri robežai, kā arī jāatteicas no ārvalsts zemes karaspēku iebrukšanas mēģinājumiem Sīrijas teritorijā. Dokumentu noraidīja seši Drošibas padomes locekļi, tai skaitā ASV, Lielbritānija un Francija.

Sīrijas prezidents Bašars Asads. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bašars Asads brīdina par trešā pasaules kara risku Sīrijas dēļ

"Džebhat an Nusra" ir teroristiskais grupējums, kas darbojas Sīrijas teritorijā. Grupējuma kaujinieki notur daļu Alepo un kontrolē citu stratēģiski svarīgu pilsētu – Idlibu.

Kopš 2015. gada 30. septembra Krievija saskaņā ar Sīrijas prezidenta lūgumu sāka aviācijas uzbrukumus ISIS un "Džabhat an Nusra" objektiem. Šajā laikā Krievijas aviācija izdarījusi vairāk nekā 10 tūkstošus lidojumu un iznīcinājusi vairāk nekā 30 tūkstošus mērķu, tostarp arī vairāk nekā 200 teroristiem piederošos naftas ieguves un pārstrādes objektus.

Ziņu lente
0