Uzvaras gadījumā Tramps grib tikties ar Putinu pirms savas inaugurācijas

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps
ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Republikānis Tramps uzskata, ka amerikāņu valsts varas pārāk daudz "aizvaino Krievijas līderu", un ievēlēšanas gadījumā grib tikties ar Putinu pirms iecelšanas amatā

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps paziņojis, ka savas uzvaras gadījumā ir gatavs tikties ar Vladimiru Putinu.

Maikla Sevidža radio šova ēterā miljardierim pajautāja, kā novērst pasaules karu ar krieviem. Tramps atbildēja, ka problēma slēpjas apstāklī, ka amerikāņu valsts varas "pārāk daudz aizvaino Putinu. Nav brīnums, ka viņš nevar būt uz Obamas un Klintones puses".

"Ja es uzvarēšu 8. novembrī… Domāju, ka tātad es varu iedomāties savu tikšanos ar Putinu pirms jaunās administrācijās darba sākšanas. Es domāju, tas būs lieliski," — sacīja republikānis.

Mīl — nemīl

Pēc politologu domām, šis paziņojums varētu piešķirt papildu punktus citas kandidātes, demokrātes Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu kampaņai, kurā konfrontācija ar Krieviju ir viens no galvenajiem priekšvēlēšanu punktiem. Viņa savās runās vairākkārt ir pārmetusi Trampam, ka viņš "flirtē" ar Krievijas varas iestādēm, vēsta Politico.

Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji vēsta: Hilarijai Klintonei simpatizē Putins

Iepriekš Tramps pastāstīja, ka "nemīl, bet arī neienīst" Krievijas prezidentu, bet attiecības ar Krievijas līderi ievēlēšanas gadījumā būs atkarīgas no apstākļiem.

Pagājušajā nedēļā interneta vietnē WikiLeaks bija publicētas bijušās valsts sekretāres runu stenogrammas, kur Hilarija Klintone, piemēram, saka, ka "uzskata Putinu par pievilcīgu un interesantu sarunbiedru".

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, iepriekš izteica Maskavas oficiālo nostāju, paziņojot, ka Kremlis nav orientēts uz kandidātu paziņojumiem, galvenais būs, ko teiks jaunais ASV prezidents. Maskava ne reizi norādīja, ka neiejaucas priekšvēlēšanu kampaņā un strādās ar to prezidentu, kuru izvēlēsies Amerikas tauta.

Ziņu lente
0