Ukraina ir sašutusi: Anglijas karaliene vēlas tikties ar Maskavas patriarhu

© AFP 2023 / ARTHUR EDWARDSКоролева Великобритании Елизавета II во время своего 60-летнего юбилея правления, июль 2012
Королева Великобритании Елизавета II во время своего 60-летнего юбилея правления, июль 2012 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas un visas Krievzemes patriarhs Kirils ieradies Lielbritānijā četru dienu vizītē. Lielbritānijas Ārlietu ministrija informē, ka karalienes Elizabetes II – Anglikāņu baznīcas galvas – pienākums ir tikties ar patriarhu.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Ukrainas vēstniecība Lielbritānijā kritizē karalieni Elizabeti II par nodomu tikties ar Maskavas un visas Krievzemes patriarhu Kirilu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Times.

Ukrainas vēstniece Lielbritānijā Nataļja Gaļibarenko paziņojusi, ka patriarhs Kirils esot bijušais KGB aģents, kurš atbalstījis "Krievijas agresiju". Diplomāte pavēstīja, ka Elizabetes ielūgumā slēpjas risks legalizēt Krievijas ārpolitiku visas pasaules acīs. Pēc Gaļibarenko domām, patriarhs Kirils esot Kremļa interešu aizstāvis, vēsta britu avīze.

Часы Apple CEO - Sputnik Latvija
Lielbritānijas ministriem aizliegts nēsāt Apple pulksteņus

Maskavas un visas Krievzemes patriarhs Kirils ieradies Lielbritānijā četru dienu vizītē. Brauciens noticis par godu krievu pareizticības Britu salās 300. gadskārtai. 1716. gadā Krievijas Impērijas misijā Londonā parādījās pareizticīgo draudze.

Vizītes gaitā patriarhs iesvētīja lielāko pareizticīgo baznīcu Londonā – Pareizticīgo katedrāli un vadīja tajā liturģiju. Svinīgajā ceremonijā piedalījās Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs, princis Maikls, kura dzimtā veidojušās radniecīgas saites ar Romanovu dinastiju, un citas augsti stāvošas amatpersonas, parlamenta locekļi un vēstnieki.

Plānota arī Patriarha tikšanās ar Elizabeti II.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija informē, ka karalienes Elizabetes II – Anglikāņu baznīcas galvas – pienākums ir tikties ar patriarhu, turklāt to attaisno kopīgās vēstures un saikņu atzīšana, raksta Times.

Ziņu lente
0