Runa nav par zaudējumiem: pret Krieviju vērsto sankciju lielākie atbalstītāji

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Pāriet pie mediju bankasФлаги России и ЕС
Флаги России и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījuma rezultāti apliecina, ka valstis, kas cietušas lielākos zaudējumus Krievijas ierobežojošo pasākumu rezultātā, pieprasa šādas politikas īstenošanu arī turpmāk.

RĪGA, 17. oktobris – Sputnik. Pret sankcijām visvairāk iebilst valstis, kas cietušas mazākos zaudējumus eksporta samazināšanās rezultātā, teikts Ženēvas Starptautisko attiecību un attīstības institūta ziņojumā, par ko vēsta aģentūra LETA.

Президент Российской Федерации Владимир Путин и канцлер ФРГ Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Merkele ierosinās pastiprināt sankcijas pret Krieviju

Vienlaikus ierobežojošos pasākumus visvairāk atbalsta valstis, kas to rezultātā cietušas lielākos zaudējumus.

Piemēram, Grieķija un Itālija, kas Krievijas sankciju rezultātā un eksporta mazināšanās dēļ cietušas vismazāk, tomēr visbiežāk aicina atcelt šīs sankcijas.

Otrajā svaru kausā ir Centrālā Eiropa un Austrumeiropa – Polija un Baltijas valstis, kas sankciju dēļ cietušas vairāk, taču uzstājīgi pieprasa izvēlētās politikas turpināšanu, teikts dokumentā.

Vienlaikus, būtu nepareizi izslegt Krieviju no starptautiskās bankas norēķinu sistēmas SWIFT sankciju pastiprināšanas ietvaros, uzskata pētnieki.

Arī pasākumi pret Krievijas enerģētikas un aizsardzības sektoriem, iespējams, nenodrošinās vēlamos rezultātus, brīdina pētījuma autori.

Ziņu lente
0