Politika

Krievijas un ASV attiecības ir sliktākās kopš 1973. gada

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasПостоянный представитель России при ООН Виталий Чуркин
Постоянный представитель России при ООН Виталий Чуркин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins uzskata, ka Krievijas un ASV attiecībās trūkst fundamentālas cieņas un politisko jautājumu dziļas apspriešanas.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins intervijā aģentūrai Associated press salīdzinājis Krievijas un ASV pašreizējās attiecības ar aukstā kara periodu, vēsta RIA Novosti.

"Kopējā situācija pašreiz, man šķiet, ir ļoti sliktas, iespējams, sliktākās kopš 1973. gada," – viņš teica.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Viedoklis
Lavrovs: Krievijas pacietība par ASV rusofobajiem izteikumiem ir izsīkusi

Šāda situācija izveidojusies vairāku notikumu virknes rezultātā. "Tas ir sava veida fundamentālas cieņas un politisko jautājumu dziļas apspriešanas trūkums," – norādīja politiķis.

Diplomāts pavēstīja, ka ASV un NATO nolēma veidot savu drošības sistēmu uz Krievijas rēķina, uzņemot NATO Austrumeiropas valstis. Viņš atgādināja arī par liela mēroga provokāciju, kas notika NATO samitā 2008. gadā (tolaik tika pieņemts lēmums uzņemt aliansē Gruziju un Ukrainu).

Lūzums Krievijas un ASV attiecībās iestājās pēc valsts apvērsuma Ukrainā un tam sekojošā konflikta Donbasā, paziņoja Vitālijs Čurkins.

Viņš atzīmēja, ka puses turpina sadarbību, neskatoties uz nopietnajām domstarpībām, piemēram, Sīrijas jautājumā. Dažkārt sadarbība ir sekmīga, piebilda diplomāts un atgādināja par ANO Drošības Padomes rezolūciju un vienošanos ar Irānu.

Vitālijs Čurkins uzsvēra, ka Maskava vēlas uzlabot attiecības ar Vašingtonu. "Būs lieliski, ja to sekmēs ASV prezidenta administrācijas nomaiņa," – viņš teica.

Ziņu lente
0