Merkele un Porošenko nolēmuši sazināties ar Olandu

© Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasVācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva
Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko pa telefonu pārrunājis būtiskus jautājumus ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

RĪGA, 14. oktobris — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko pa telefonu pārrunājis būtiskus jautājumus ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, informē Ukrainas prezidenta oficiālā vietne.

Глава МИД Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Intervija
Deutsche Welle publicēja " kutelīgu interviju" ar Ukrainas ārlietu ministru

Atzīmēts, ka abu valstu līderi vienojušies par papildu telefona konferenci, kurā piedalīsies Francijas prezidents Fransuā Olands. Porošenko un Merkele no jauna apsprieda jautājumus par bezvīzu režīma ieviešanas procesa paātrināšanu Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī situāciju Donbasā un EDSO pastāvīgo novērošanas punktu izvietošanas nozīmi karaspēku atvilkšanas rajonos.

Iepriekš mediji informēja, ka Olands ir gatavs tuvākajā laikā no jauna tikties "Normandijas formātā" (Merkele, Olands, Porošenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins — red.). "Normandijas čentrinieka" līderu tikšanās, iespējams, notiks 19. oktobrī Berlīnē. Taču pēc trešdien notikušās Merkeles, Olanda un Putina telefona sarunas lēmums par samitu "Normandijas formātā" netika pieņemts.

Ополченцы Донецкой народной республики на территории разрушенного рынка на Донбассе - Sputnik Latvija
Doņecka ziņo, ka Donbasā ieradušies snaiperi no ASV

Rietumi sāk izdarīt arvien lielāku spiedienu pret Kijevu jautājumā par Minskas protokolu izpildi. Piemēram, 11. oktobrī, uzstājoties EPPA sēdē, Olands pavēstīja, ka vispirms ir jāorganizē vietējās vēlēšanas Donbasā — tikai pēc tam nepieciešams atgūt valsts robežu kontroli. Francijas prezidents uzsvēra, ka Minskas protokoli paredz šādu pasākumu secību situācijas noregulēšanai Ukrainas dienvidaustrumos. Par atbildi Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs paziņoja, ka Olanda teiktais nav pieņemams un rada ikviena patiesa ukraiņa sašutumu, kā arī piebilda, ka Olands uzņemoties pārāk daudz.

Pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu Eiropas Savienība saista ar Minskas protokolu izpildi. Maskava norāda, ka šādu saikni uzskata par absurdu, jo valsts nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, turklāt ir ieinteresēta panākt pēc iespējas ātrāku situācijas noregulēšanu.

Ziņu lente
0