Politika

Ukraina izvērtē iespējas izstāties no NVS

© Sputnik / Евгений Котенко / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел Украины Павел Климкин
Министр иностранных дел Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašlaik jautājums par izstāšanos tiek apspriests, jo Ukraina noslēgusi vairākus desmitus vienošanos, piemēram, vienošanos par savstarpēju diplomu atzīšanu un pensiju izmaksu, vēsta Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Kijeva izskata jautājumu par valsts izstāšanos no Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS), paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins, vēsta RIA Novosti.

Ukrainas un NATO karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kijevā paziņoja, ka plāno panākt atbilstību NATO standartiem

Pēc varas maiņas Ukrainā 2014. gada februārī valsts jaunā valdība paziņoja par savu nodomu pārtraukt sadarbību ar NVS. Vēlāk Kijeva atsauca no organizācijas izpildkomitejas savu pārstāvi Anatoliju Droņu.

"Mēs izskatām iespēju izstāties (no NVS – red.). Mums ir vairāki desmiti vienošanos, kas skar, piemēram, savstarpēju diplomu atzīšanu un pensiju izmaksu. Pašlaik mēs noslēdzam darbu, kas ļaus mums noregulēt šīs vienošanās. Mēs ļoti ceram, ka varēsim atsevišķi veikt šo vienošanos menedžmentu, un tad jautājums tiks izskatīts no jauna. Es konsekventi atbalstu izstāšanos no NVS," – ministrs paziņoja intervijā telekanālam "112 Ukraina".

2015. gada aprīļa vidū Kļimkins uzsvēra, ka valsts izstāšanās no Sadraudzības nebūtu mērķtiecīga. Viņš paskaidroja, ka Kijeva piedalās NVS pasākumos, kad tai kaut kas jāsasniedz.

Vēlāk Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pavēstīja, ka Ukraina diezin vai izstāsies no NVS, taču de facto Ukraina samazina savu dalību organizācijā, pārtraucot kopīgā budžeta finansēšanu.

Ziņu lente
0