Vācija grib ieviest sankcijas pret Krieviju Sīrijas dēļ

© Sputnik / Савельев Виталий / Pāriet pie mediju bankasBundestāga ēka. Foto no arhīva
Bundestāga ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu politiķi, tai skaitā Bundestāga ārpolitikas komitejas vadītājs, apgalvo, ka Vācija ir gatava ieviest sankcijas pret Krieviju tās darbības Sīrijā dēļ; Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs cer, ka tomēr veselais saprāts uzvarēs.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Vācija ir gatava ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju saistībā ar situāciju Sīrijā, paziņoja Bundestāga ārpolitikas komitejas vadītājs Norberts Rettgens intervijā Süddeutsche Zeitung. 

"Atstāt smagus kara noziegumus bez sekām un sankcijām, kļūtu par skandālu," — viņš teica.

ES un Krievijas karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Wall Street Journal informē par Berlīnes plāniem pastiprināt sankcijas pret Krieviju

Turklāt Rettgens asi kritizējis arī citas Eiropas valdības, kuras "nevēlas nosaukt lietas īstiem vārdiem", un nesper nepieciešamos soļus attiecībā uz Krieviju.

Vācijas valdības pilnvarotais vācu-krievu sabiedriskā sadarbībā un Vācijas prezidentūrā EDSO, Bunedstāga deputāts Gernots Erlers arī paziņojis, ka pastāv idejas ievest sankcijas attiecībā uz Krieviju, tās iesaistīšanas konfliktā Sīrijā dēļ. Pēc viņa teiktā, starptautiskās sabiedrības pārstāvji, kas trešdien pulcējas Berlīnē, cer uz politisku risinājumu Sīrijas jautājumā un necentās ievest sankcijas.

Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs, komentējot šos ziņojumus, izteica cerību, ka uzvarēs veselais saprāts, nevis tieksme visā apvainot Maskavu.

"Mēs lasījām par to, ka Vācijā izskatot iespēju ievest jaunas sankcijas pret Krieviju saistībā ar situāciju Sīrijā. Tas, protams, ir Vācijas valdības lieta, un to personu sirdsapziņas jautājums, kuras spriež par to, kas Sīrijā reāli notiek," — sacīja Krievijas ārlietu ministrs pēc sarunām ar Francijas kolēģi Žanu Marku Ero.

Ziņu lente
0