Krievija un ASV vienojās pastiprināt spiedienu uz Kijevu

© Sputnik / Mihail MokrushinKrievijas prezidenta palīgs Vladislavs Surkovs. Foto no arhīva
Krievijas prezidenta palīgs Vladislavs Surkovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta palīgs Vladislavs Surkovs un ASV Valsts sekretāra vietniece Eiropas un Eirāzijas lietās Viktorija Nulanda vienojās pastiprināt spiedienu uz Kijevu, lai sekmētu Minskas vienošanos un tiešu dialogu ar Donbasu.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Krievijas prezidenta palīgs Vladislavs Surkovs un ASV Valsts sekretāra vietniece Eiropas un Eirāzijas lietās Viktorija Nulanda vienojās pastiprināt spiedienu uz Kijevu, lai sekmētu Minskas vienošanos un tiešu dialogu ar Donbasu, pastāstīja RIA Novosti politologs Aleksejs Česnakovs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins: Krievija nepadosies provokācijām

Pēc viņa teiktā, Surkovs un Nulanda pārrunāja karaspēka nošķiršanas jautājumus tos posmos, kur šīs process tika apturēts Ukrainas puses dēļ.

"Tika atzīmēts, ka Ukraina sniegusi priekšlikumus politisko punktu noregulēšanai, kas neatbilst Minskas vienošanām," — teica Česnakovs.

"Puses pozitīvi novērtēja, ka Īpašai EDSO uzraudzes misijai ir brīva piekļuve pierobežas rajoniem, kurus augustā un septembrī simt četrdesmit piecas reizes apmeklēja inspekcijas, kas nav atklājušas nekādus pārkāpumus, un nekāda ārvalstu karaspēka," — piebilda politologs.

Iepriekš Kremlī apgalvoja, ka negaida no Nulandas vizītes nekādas izmaiņas Ukrainas jautājumā.

Ziņu lente
0