WADA iekļāva meldoniju aizliegto vielu sarakstā 2017.gadam

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Pāriet pie mediju bankasMeldonijs. Foto no arhīva
Meldonijs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
WADA publicējusi 2017. gada sarakstu ar aizliegtām vielām, treneriem un sportistiem ir trīs mēneši, lai iepazītos ar jauno saraksta versiju.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) publicējusi atjaunoto aizliegto vielu sarakstu, kas būs aktuāls sportistiem 2017. gadā.

Лекарственный препарат милдронат - Sputnik Latvija
Akadēmiķis Kalviņš aizstāvēs meldoniju Kanādā

Saraksts, kas 21. septembrī bija apstiprināts WADA izpildkomitejā Lozannā, stāsies spēkā 2017. gada 1. janvārī.

WADA vadītājs Kreigs Rīdijs norādīja, ka sportistiem, treneriem un medicīnas speciālistiem ir trīs mēneši, lai iepazītos ar saraksta jaunu versiju, un izslēgt tajā minētās zāles no lietošanas. Pasaulē apspriežamākais no liegtiem preparātiem — meldonijs, ko lietoja sportā, lai uzlabotu organisma izturību treniņu laikā, bet NVS valstīs arī sirds un asinsvadu saslimšanu profilaksei, tiks aizliegts arī 2017. gadā.

Pasaules Antidopinga aģentūra meldoniju iekļāvusi aizliegto vielu sarakstā no 2016. gada 1. janvāra. Šis preparāts ir aizliegts gan sacensību, gan ārpussacensību periodos un pieder pie "Hormonu un vielmaiņas modulatoru" kategorijas.

Šī gada aprīlī WADA pavēstīja, ka meldonija koncentrācija viena mikrograma apmērā uz mililitru dopinga analizēs, kas bija nodotas līdz 2016. gada 1. martam ir pieļaujama.

Ziņu lente
0