Ķīnā slimnīcas darbiniekiem aizliegts pirkt jaunos iPhone

© REUTERS / Beck DiefenbachПрезентация седьмого iPhone
Презентация седьмого iPhone - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādā slimnīcā Čundžinā (Ķīna) darbiniekiem aizliegts iegādāties jaunos Apple viedtālruņus, piedraudot ar atlaišanu.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Kādā slimnīcā Čundžinā (Ķīna) darbiniekiem aizliegts iegādāties jaunos Apple viedtālruņus, piedraudot ar atlaišanu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vietējo vietni cqnews.

Житель Гонконга со смартфоном - Sputnik Latvija
Ķīniešu priekšnieks sodījis darbiniekus par viņa ziņojumu nekomentēšanu sociālajos tīklos

Septembra sākumā Apple prezentēja jaunos viedtālruņus iPhone 7 un iPhone 7 Plus uz iOS 10 platformas. Kopš 16. septembra sākās to piegāde 28 valstīs: ASV, dažās Eiropas valstīs, kā arī Ķīnā, Singapūrā un AAE. Pašlaik dažādās Ķīnas pilsētās atvērti 36 Apple veikali.

Tiek ziņots, ka Čundžinas sieviešu slimnīcas darbiniekiem aizliegts pirkt jaunos ASV kompānijas viedtālruņus, lai cīnītos ar "ekstravagantas" dzīves izpausmēm. Ziņojumā darbiniekiem uzsvērts, ka jebkurai personai, kas pārkāps aizliegumu, gada beigās, iespējams, tiks atņemta prēmija, turklāt draud pat atlaišana.

Kā raksta laikraksts South China Morning Post, atsaucoties uz vietējiem medijiem, slimnīcas direktors apliecināja, ka attiecīgais rīkojums patiešām ir izdots. Pēc viņa teiktā, aizliegums izskanējis ar mērķi atbalstīt vietējos zīmolus. Viņš norādīja, ka darbiniekiem jau iepriekš bija aizliegts lietot Apple viedtālruņus.

Ziņu lente
0