ASV Valsts departaments draud ar ekstrēmistu uzbrukumiem Krievijai

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasСирийский город Хомс
Сирийский город Хомс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departamenta pārstāvis paziņoja, ka ekstrēmistu grupas izmantos Sīrijā izveidojušos varas vakuumu, lai paplašinātu savas operācijas, kuru starpā, iespējams, gaidāmi pat uzbrukumi Krievijas pilsētām.

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. ASV Valsts departamenta oficiālais pārstāvis Džons Kirbijs centās iebiedēt Maskavu ar ekstrēmistu uzbrukumiem Krievijas pilsētām un militārajiem zaudējumiem Sīrijā, ziņo RIA Novosti.

"Sekas ir tādas, ka pilsoņu karš Sīrijā turpināsies, ekstrēmisti un ekstrēmistiskās grupas turpinās izmantot (varas – red.) vakuumu, kas izveidojies Sīrijā, lai paplašinātu savas operācijas, kuru starpā neapšaubāmi būs arī triecieni Krievijas interesēm, iespējams, pat pa Krievijas pilsētām. Un Krievija turpinās sūtīt savus karavīrus mājup maisos, un viņi (Krievijas iedzīvotāji – red.) turpinās zaudēt resursus, iespējams, pat atkal zaudēs lidmašīnas," – paziņoja Kirbijs, atbildot uz jautājumu par vardarbības turpināšanās iespējamajām sekām Sīrijā.

Ситуация в сирийском городе Алеппо - Sputnik Latvija
ASV rūpīgi izplānotā "netīšā uzbrukuma" Sīrijā negaidītās sekas Tuvajos Austrumos

Ar "vardarbību" ASV saprot pret teroristiem un kaujiniekiem vērstās Sīrijas armijas darbības, ko atbalsta Krievija. Valsts departaments regulāri pārmet Damaskai un Maskavai uzbrukumus civilajiem objektiem un mērenajai opozīcijai, taču pie tam neuzrāda nekādus pierādījumus, kas to apliecinātu.

Krievijas valdība informē, ka šādas pretenzijas ir nepamatotas, un norāda, ka uzbrukumi notiek tikai teroristiem, turklāt pēc rūpīgas mērķu pārbaudes un saskaņā ar uzticamiem izlūkošanas datiem. Pie tam apsūdzības Gaisa kosmiskajiem spēkiem par to, ka tie iznīcina civilos mērķus, nav apstiprinātas ne reizi.

Ziņu lente
0