Politika

Lavrovs pastāstīja, kāpēc Sīrijas GS nevarēja uzbrukt ANO humanitārās palīdzības konvojam

© Sputnik / Sergey PyatakovМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas aviācija nedrīkst veikt nekādas darbības diennakts tumšajā laikā, bet konvoju apšauda naktī paskaidroja ĀM vadītājs. Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrijā apgalvoja, ka GKS tāpat nedarbojās Alepo rajonā.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Sīrijas GS nevarēja uzbrukt humanitārām konvojam pie Alepo, jo tiem nav iespēju veikt izlidojumus diennakts tumšajā laikā, paziņojis Krievijas Ārlietu Ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.

Sīrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sīrijā apšaudīts humanitārās palīdzības konvojs
Naktī uz otrdienu Sīrijas Arābu Sarkanā Pusmēness (SAKP) un ANO humanitāro organizāciju kopīgam konvojam uzbruka Orumalkubras pilsētas rajonā, uz ziemeļrietumiem no Alepo pilsētas. Kolonnas ierašanās Alepo austrumu rajonā tika saskaņota ar Damasku un apbruņoto opozīciju. SSKK paziņo par viena darbinieka nāvi, SAPK — par vismaz 20 civiliedzīvotāju nāvi.

Pēc ASV pārstāvju viedokļa, uzbrukumu varētu veikt vai Krievijas GKS, vai valdības spēki. Turklāt Vašingtona "jebkurā gadījumā" uzskata, ka atbildību par uzbrukumu ir jāuzņemas Maskavai.

Maskavas un Damaskas apsūdzības par humanitārās palīdzības konvoja apšaušanu Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš nosauca par nepamatotiem.

"Mūsu karavīri ir izdarījuši attiecīgus paziņojumus, ka mūsu aviācija tur nedarbojās. Sīrijas aviācija nevarēja darboties, jo uzbrukums konvojam notika diennakts tumšajā laikā, Sīrijas GS tumsī nelido, viņiem tādu iespēju nav, un uzbrukums notika brīdī, kad humanitāro kravu izkrāva Alepo austrumos," — telekanāla "Rossija-1" ēterā paziņoja Lavrovs.

Krievijas militārās personas, izpētot kadrus no apšaudes vietas, nav atradušas pazīmes tam, ka šāviņi trāpīja kolonnai. Šajā videoierakstā ir tikai ugunsgrēka pēdas, kas laika ziņā sakrita ar teroristu grupējuma Džabhat an Nusra kaujinieku uzbrukumu Alepo pilsetai.

Maskava vairākkārt apgalvojusi, ka, izvēloties avio triecienu mērķus Sīrijā, rūpīgi pārbauda saņemto izlūkdienestu informāciju. Iepriekš dzirdēti pārmetumi, ka GKS lidmašīnas bombardējot civilos objektus nekad nebija apstiprināti.

Ziņu lente
0