Putins par WADA datu bāzes uzlaušanu: slikti, tomēr interesanti

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents komentēja par dopinga skandālu un WADA datu bāzes uzlaušanu. Viņš kritiski izteicās par antidopinga organizācijas dubulto standartu politiku.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. WADA datu bāzes uzlaušana, ko veikuši hakeri, ir nosodāma rīcība, taču vienlaikus tās rezultāti nevar neieinteresēt starptautisko sabiedrību, it īpaši sportistus, piektdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarunā ar NVS valstu līderiem Sadraudzības samita sēdē Kirgīzijā.

"Mēs neatbalstām to, ko dara hakeri, taču tas, ko viņi paveica, nevar neieinteresēt starptautisko sabiedrību, it īpaši sporta sabiedrību," — norādīja Putins.

Pēc Krievijas līdera domām, pēc notikušā "rodas ļoti daudzi jautājumi."

"Šķietami veseli sportisti legāli lieto medikamentus, kas citiem ir aizliegti, savukārt cilvēki, kas cieš smagu slimību dēļ, smagas invaliditātes dēļ, tiek atstādināti no Paralimpiskajām spēlēm tikai tādēļ, ka radušās aizdomas par kaut kādu preparātu lietošanu," — Putins bija pārsteigts.

Viņš piebilda, ka tas iziet ārpus jebkādām robežām.

Jautājumu par WADA datu bāzes uzlaušanu prezidenti apsprieda tāpēc, ka Putins savā uzrunā apsveica Kirgīzijas prezidentu Almazbeku Atambajevu sakarā ar sekmīgajām Nomadu spēlēm.

"Tas ir lieliski, ka Kirgīzijas prezidents ir organizējis tik vērienīgas un interesantas sacensības, un es jūs apsveicu," — teica Krievijas valsts vadītājs. Savukārt Kirgīzijas prezidents piezimēja, ka notikušo Nomadu spēļu galvenā priekšrocība ir politizācijas trūkums.

Ziņu lente
0