Politika

Ņujorkas prokuratūra sākusi izmeklēšanu Trampa fonda lietā

© REUTERS / Carlo AllegriКандидат в президенты США Дональд Трамп
Кандидат в президенты США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donalda Trampa štābs vēsta, ka pārbaudes cēlonis ir prezidenta vēlēšanu kampaņa un Ņujorkas ģenerālprokurora Ērika Šnaidermana, demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones piekritēja, mēģinājums novērst uzmanību no Klintones pieļautajām kļūdām

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Ņujorkas ģenerālprokurors Ēriks Šnaidermans uzsācis izmeklēšanu attiecībā uz ASV prezidenta kandidāta, Republikāņu pārstāvja Donalda Trampa labdarības fondu. Savukārt Donalda Trampa štābs vēsta, ka pārbaudes cēlonis ir prezidenta vēlēšanu kampaņa un Ņujorkas ģenerālprokurora Ērika Šnaidermana, demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones piekritēja, mēģinājums novērst uzmanību no Klintones pieļautajām kļūdām, vēsta RIA Novosti.

"Trampa fondu sākām izvērtēt, lai pārliecinātos, vai fonds ievēro likumus, kas regulē labdarības darbību Ņujorkas štatā," – informēja Šnaidermans. Informācijas avots ziņo, ka prokuratūra sākusi izmeklēšanu Trampa fonda lietā sakarā ar apšaubāmām operācijām, par kurām nesen saņemta informācija.

Mihails Šeinkmans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Hilarijai Klintonei diagnosticēta bīstama slimība

Savukārt Donalda Trampa štābs vēsta, ka prokurora pārbaudes cēlonis ir prezidenta vēlēšanu kampaņa. Štāba pārstāvis Stīvens Čungs uzsvēra, ka Šanidermans "gadiem ilgi nav pievērsis uzmanību Klintonu fondam", un prokurora komentārus nodēvēja par kreiso spēku kārtējo mēģinājumu novērst uzmanību no Demokrātiskās partijas kandidātes Hilarijas Klintones nesenajām kļūdām. Aģentūra Reuters informē, ka Šnaidermans ir Klintones piekritējs.

Iepriekš Tramps nosauca Klintona fondu (Clinton Foundation) par korumpētāko organizāciju politikas vēsturē. Viņš paskaidroja, ka Bils un Hilarija Klintoni gadu desmitiem bāzuši naudu savās kabatās un rūpējušies par saviem sponsoriem, nevis par amerikāņiem.

Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Tramps pastāstīja par Klintones lielāko kļūdu prezidenta vēlēšanu sacīkšu laikā

Jūlijā Washington Post žurnālisti aprēķināja, ka Tramps atvēlējis labdarībai 2,8 miljonus dolāru no 8,5 miljoniem, kas deklarēti no 2001. līdz 2016. gadam, pie tam no paša Trampa fonds saņēmis daudz mazāk naudas, nekā deklarēts. No 2009. gada līdz 2016. gada maijam Tramps ne reizi nav ieguldījis naudu fondā. Datus apstiprināja 188 labdarības organizāciju vidū veiktās aptaujas rezultāti – tās nevarēja sniegt informāciju ne par kādiem ieguldījumiem no miljardiera puses.

Atbildot uz apsūdzībām, biznesmenis paziņojis, ka bieži ziedo līdzekļus kā privātpersona, nevis ar sava fonda starpniecību, un neafišē savu labdarības darbību.

Ziņu lente
0