ES līderus aicina pretoties "eirofobijai" iedzīvotāju vidū

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasES karogs. Foto no arhīva
ES karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiroskepticisms, nacionālisms, neiecietība un dezinformācija gūst uzvaru par sadarbību, humānismu un solidaritāti, teikts 180 Eiropas un starptautisko nevalstisko organizāciju vēstījumā.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Aptuveni 180 Eiropas un starptautisko nevalstisko organizāciju nosūtījušas kolektīvo vēstuli neformālā ES samita dalībniekiem ar aicinājumu nepieņemt lēmumus, kas varētu sekmēt eiroskepticisma un eirofobijas noskaņojumus "eiropiešu vidū, par labu nacionālistiski un populistiski noskaņotiem politiķiem", vēsta RIA Novosti.

Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Kučinskis un Merkele cīnīsies par Eiropas Savienības iedzīvotāju apvienību

"Kamēr cilvēki meklē atbildes uz saviem jautājumiem, Eiroskepticisms, nacionālisms, neiecietība un dezinformācija gūst uzvaru par sadarbību, humānismu un solidaritāti," — teikts Eiropas konfederācijas NGO Concord, Eiropas arodbiedrību sindikāta un Eiropas jaunatnes foruma vēstulē.

Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks iepriekš paudis satraukumu par to, ka, viņaprāt, "sabrukuma rēgs klīst pa Eiropu" — Eiropas Savienības pilsoņi tikuši "eiroskepticisma un pat eiropesimisma" noskaņu varā.

Tusks atzina, ka ES valstu un institūciju vadītāji, "domājot par tūlītēju un pilnīgu integrēšanu, nebija pamanījuši, ka vienkāršie cilvēki, Eiropas pilsoņi nepiekrīt mūsu eiro entuziasmam".

Ziņu lente
0