Politika

Dienvidkoreja izstrādājusi preventīva uzbrukuma plānu Ziemeļkorejai

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasФлаг КНДР
Флаг КНДР - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ballistiskās raķetes un fugasa lādiņi pilnībā iznīcinās visus Phenjanas rajonus, ja Ziemeļkoreja demonstrēs mazāko kodolieroču izmantošanas pazīmi.

RĪGA, 11. septembris — Sputnik. Dienvidkorejas militārie eksperti izstrādājuši preventīva masveida trieciena plānu Phenjanai. Tas iznīcinās Ziemeļkorejas galvaspilsētu, ja valsts sāks gatavot kodoluzbrukumu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Renhap publicēto informāciju.

Здание ООН - Sputnik Latvija
ANO ģenerālsekretārs: situācija Ziemeļkorejā varētu būt nopietnāka nekā krīze Sīrijā

Piektdien Korejas Tautas Demokrātiskās republikas valdība paziņoja par sekmīgiem kodolizmēģinājumiem un informēja, ka spēj aprīkot ballistiskās raķetes ar kodolgalviņām.

Dienvidkorejas militāro ekspertu rīcībā esošā informācija liecina, ka izmēģinājumos palaistās kodolbumbas jauda sastādījusi aptuveni 10 kilotonnas, tātad tā ir divkārt spēcīgāka nekā janvārī izmēģinātais lādiņš. Speciālisti uzsvēra, ka šie izmēģinājumi ir spēcīgākie Ziemeļkorejas vēsturē, ja apstiprināsies ziņu patiesīgums.

"Ballistiskās raķetes un fugasa lādiņi pilnībā iznīcinās visus Phenjanas rajonus, it īpaši Ziemeļkorejas valdības rezidences vietas, tiklīdz Ziemeļkoreja demonstrēs mazāko kodolieroču izmantošanas pazīmi. Citiem vārdiem sakot, Ziemeļu galvaspilsēta tiks pārvērsta pelnos un noslaucīta no zemes virsas," – teica aģentūras Renhap informācijas avots no bruņoto spēku pavēlniecības aprindām.

Aģentūra Renhap vēsta, ka Dienvidkoreja šim nolūkam var izmantot savas "zeme-zeme" tipa raķetes ar 300, 500 un 1000 km darbības rādiusu.

Kāds cits informācijas avots, Aizsardzības ministrijas pārstāvis pavēstījis aģentūrai, ka izveidota īpaša bruņota nodaļa, kuras mērķis ir iznīcināt Ziemeļkorejas valdību un izdarīt atbildes triecienu.

Ziemeļkorejas kodolieroču izmēģinājumus jau nosodījušas Japānas, ASV, Dienvidkorejas, kā arī vairāku Eiropas valstu valdības. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskavu nopietni satrauc KTDR veiktie izmēģinājumi.

Ziņu lente
0