Politika

Washington Post: amerikāņi piekrīt Trampam par to, ka Putins ir spēcīgs līderis

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasДональд Трамп на пресс-конференции в Москве
Дональд Трамп на пресс-конференции в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Demokrāti kritizē ASV prezidenta kandidātu no republikāņiem Donaldu Trampu par viņa attieksmi pret Krievijas līderi Vladimiru Putinu, tomēr politiķi neņem vērā, ka vairākums ASV iedzīvotāju piekrīt viņa izteikumiem.

RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Demokrāti kritizē ASV prezidenta kandidātu no Republikāņu partijas Donaldu Trampu par viņa attieksmi pret Krievijas līderi Vladimiru Putinu, tomēr šie politiķi neņem vērā, ka lielākā daļa ASV iedzīvotāju piekrīt viņa izteikumiem, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz Washington Post.

Дональд Трамп на пресс-конференции в Москве - Sputnik Latvija
Tramps uzskata par vājprātu baumas par viņa sakariem ar Krieviju

Kā norāda laikraksts, Trampa komentāri par to, ka Vladimirs Putins ir spēcīgs līderis, un šajā ziņā pārspēj ASV prezidentu Baraku Obamu, rada bažas pat republikāņu vidū, tomēr atbilst sabiedriskā viedokļa aptaujas rezultātiem.

2014. gadā Kvinipiakas universitāte organizēja aptauju ASV iedzīvotāju vidū, kurā piedāvāja novērtēt Putina un Obamas līdera īpašības. 57% respondentu norādīja, ka tās piemīt Krievijas prezidentam, un tikai 49% atbildēja, ka Obama ir spēcīgs līderis, norāda raksta autors.

Arī 2015. gadā līdzīgā Fox News aptaujā Putins pārspēja Obamu. Šoreiz Baltā nama vadītāju par "stipru un izlēmīgu līderi" nosauca tikai 32% amerikāņu, toties Putins ieguva 46% balsu.

ASV sabiedrisko domu rādītāju fonā Trampa izteikumi par Krievijas prezidentu izraisa īpašas bažas, jo tie "nostiprina Putina pasaules līdera statusu," secina izdevums.

Ziņu lente
0