Baltkrievi ar Krievijas karogu Rio: pārmeklēja, atņēma un atstādināja

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasAndrejs Fomočkins, kurš uzdrošinājās demonstrēt Krievijas karogu dalībvalstu parādes laikā
Andrejs Fomočkins, kurš uzdrošinājās demonstrēt Krievijas karogu dalībvalstu parādes laikā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas delegācija saņēmusi sodu par parādīšanos ar Krievijas karogu Marakanas stadionā Rio. Drosmīgais Andrejs Foomočkins, kurš stadionā nesa Krievijas karogu, atstādināts no Paralimpiskajām spēlēm.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Baltkrievijas delegācija sodīta par solidaritātes izpausmi Krievijas paralimpiešiem. Andrejs Fomočkins, kurš uzdrošinājās demonstrēt Krievijas karogu dalībvalstu parādes laikā, ir zaudējis akreditāciju. No spēlēm atstādināts arī viens no Baltkrievijas komandas vadītājiem.

Demonstratīvs sods

Vakar Brazīlijas galvaspilsētā notika Paralimpiādes atklāšanas ceremonija. Baltkrievijas delegācijas priekšgalā ratiņkrēslos brauca komandas karognesējs ar Baltkrievijas karogu. Fomočkins delegācijas arjergardā izvērsa virs galvas Krievijas Federācijas karogu. Viņam izdevās noiet aptuveni ceturto daļu loka, pirms karogu viņam atņēma.

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasXV vasaras Paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija Riodežaneiro
Церемония открытия XV летних Паралимпийских игр 2016 в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
XV vasaras Paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija Riodežaneiro

Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (SPK) paziņoja, ka Fomočkina akreditācija Paralimpiskajām spēlēm Rio ir anulēta.

Citas sankcijas pret Baltkrievijas delegāciju SPK nevērsīs, aģentūrai "R-Sport" komitejas sabiedrisko sakaru direktors Kreigs Spenss. Viņš pastāstīja, ka SPK aprunājusies ar baltkrievu paralimpiešiem un atgādinājusi, ka Spēlēs nav pieļaujami nekādi politiskie protesti.

Vienlaikus, Baltkrievijas Paralimpiskās komitejas vadītājs Oļegs Šepeļs paziņoja aģentūrai BelTA, ka SPK sankcijas skārušas arī vienu no Baltkrievijas komandas vadītājiem Riodežaneiro.

Pārmeklējuši un atņēmuši

Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko preses sekretāre Natālija Eismonta sīkāk pastāstīja, kāds detektīvstāsts saistīts ar Krievijas karogu. Viņa norādīja, ka Krievijas karoga iznešana bija ieplānota citādi.

"Kā redzējāt, aiz mūsu karognesēja ratiņkrēslos brauca vēl četri atlēti ratiņkrēslos. Tieši viņiem pie ieejas stadionā bija divi lieli Baltkrievijas un Krievijas karogi. Viņiem bija jāved šie karogi delegācijas avangardā," — Eismontes vārdus citēja Sputnik Baltkrievija.

Viņa paskaidroja, ka Baltkrievijas paralimpiešu plāni rupji izjaukti.

"Taču starptautiskie sporta funkcionāri, šo tā saukto svētku organizatori, ilgi nedomādami, pieveica mūsu olimpiešus-invalīdus, atņēma karogus un neļāva cilvēkiem mierīgi un klusi izpaust savu viedokli," — viņa uzsvēra.

Izlasei bija rezerves plāns šādai situācija, viņa turpināja, un Fomočkins izvilcis otru Krievijas karogu, ko viņam izdevies pamatīgi noslēpt.

"Un Krievijas karogs ceremonijā parādījās," — uzsvēra Baltkrievijas prezidenta preses sekretāre.

Ziņu lente
0