Ukraiņu robežsargi nelaiž mājās igauņu ģimeni pēc atpūtas Krimā

© Sputnik / Alexey MalgavkoВид на южный берег Крыма в окрестностях большой Ялты
Вид на южный берег Крыма в окрестностях большой Ялты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas robežsargi palīdzēja nokļūt mājās Igaunijas iedzīvotāju ģimenei, kas uzdrošinājusies atpūsties Krimas pussalā.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Ukraiņu robežsargi atteicās ielaist valsts teritorijā ģimeni ar diviem bērniem, kuri devās mājup no Krimas pussalas uz Igauniju, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas FDD Krimas Republikā robežkontroles pārvaldes preses dienesta sniegto informāciju.

Incidents notika augusta beigās caurlaides punktā Krimas ziemeļos. Krievijas robežsargi brīdināja igauņu ģimeni, ka ukraiņu robežsargi, iespējams, neielaidīs atpūtniekus savas valsts teritorijā, jo tamlīdzīgas situācijas notikušas jau vairākkārt, ziņo Krievijas robežsardzes dienesta pārvalde.

"Ārzemnieki palika pie sava un paskaidroja, ka Eiropas Savienības pilsoņiem nav nepieciešamas nekādas speciālas atļaujas vai īpašas vīzas iebraukšanai Ukrainā, un devās ceļā. Taču izrādījās, ka taisnība ir robežsardzes pārvaldes darbiniekiem – Baltijas valsts iedzīvotājus Ukrainā neielaida," – teikts ziņojumā.

Žurnālisti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukrainas Drošības dienests pārbaudīs žurnālistus no Latvijas

Tā kā igauņu ģimenei nebija vīzas likumīgai iebraukšanai Krievijas teritorijā (ES pilsoņi jau bija izmantojuši vienreizējo vīzu), krievu robežsargi sazinājās ar Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvniecību Simferopolē, lai noformētu atbilstošos dokumentus.

Jaunās vīzas noformēšanas procedūras laikā, kas ilga četras stundas, robežsargi nodeva ģimenes rīcībā komfortablu uzgaidāmo istabu, teikts ziņojumā.

Igaunijas pilsoņi saņēma tranzīta vīzas un sekmīgi devās mājup, norādīja valsts iestādes preses dienests.

Ziņu lente
0