Politika

Krievijas ĀM komentē Kijevas tiesas lēmumu arestēt Krievijas aizsardzības ministru

© Sputnik / Eugene OdinokovKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova ironiski komentēja Kijevas lēmumu izsniegt orderi Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu arestam.

RĪGA, 3. spetembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova savā lapā tīklā Facebook komentēja informāciju par to, ka Kijevas tiesa izsniegusi orderi Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu arestam, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūras RIA Novosti publicēto informāciju.

"Tas ir varens stāsts: karot ar Krieviju (tieši tādā stāvoklī atrodas Ukraina, spriežot pēc valsts vadības ziņojuma), izsaucot aizsardzības ministru uz rajona tiesu," — viņa raksta.

Zaharova painteresējās, kāpēc Šoigu izsaukts ierasties tiesā viens pats, bez tankistiem, kuri tāpat, spriežot pēc Kijevas ziņojumiem, "vagojot Ukrainas āres."

"Iznāk, ka tankisti nav vainīgi un lai tik karo tālāk. Vai arī rajona tiesa ir nobijusies par to, ka puiši, būdami pieklājīgi, patiešām ieradīsies Pečeras rajonā Kijevā, ja viņus izsauks?" — pauda interesi Zaharova.

"Es saprotu Pečeras tiesas loģiku — viņiem arī gribas, lai Ukrainā beidzot parādītos normāls aizsardzības ministrs," — piebilda Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve.

Ceturtdien, 1. septembrī Kijevas Pečeras rajona tiesa nolēma aizturēt Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Dokumentā norādīts, ka pēc aizturēšanas viņš 36 stundu laikā jānogādā tiesā.

Iepriekš Ukrainas Ģenerālprokuratūra publicēja Krievijas amatpersonu sarakstu, kurus Kijeva tur aizdomās noziegumos pret Ukrainas nacionālās drošības pamatiem. Tajā iekļauts Sergejs Šoigu, viņa vietnieki Nikolajs Pankovs un Dmitrijs Bulgakovs, desmit ģenerāļi, Krievijas prezidenta padomnieks Sergejs Glazjevs un bijušais pilnvarotais pārstāvis Krimas federālajā apgabalā Oļegs Belavencevs

Ziņu lente
0