Politika

Lehs Valensa: Polijas valdība ved valsti pie pilsoņu kara

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas eksprezidents uzskata, ka mūsdienu valdība uzvedas bezatbildīgi paužot politiskus paziņojumus dievkalpojumu laikā.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Polijas valdība ved valsti pie pilsoņu kara, uzskata republikas bijušais prezidents Lehs Valensa, vēsta RIA Novosti.

Мемориал жертвам коммунизма. - Sputnik Latvija
Atmiņas institūti plāno kopīgi izmeklēt "komunisma noziegumus"

Tā intervijā televīzijai TVN24 Valensa komentēja incidentu, kas notika svētdienas dievkalpojumā Gdaņskā.

Pilsētā norisinājās svinīga Danutas Ščedzikovnas un Fēliksa Selmanoviča mirstīgo atlieku pārrakšana. Polijas armijas kareivis un medmāsa pēc kara cīnijas pret Polijas komunistu valdību. Abi tika nošauti 1946. gadā, viņu mirstīgās atliekas tika atrastas Gdaņskas kapsētā pirms diviem gadiem.

Ceremonijā piedalījās arī Polijas līderis Andžejs Duda, kurš savas uzstāšanās laikā paziņoja, ka pārrakšana "atjauno Polijas valsts cieņu ", kas daudzus gadus nespēja atdot godu saviem varoņiem.

Pēc Valensas domām, šāds solis, ja tās būtu sperts viņa prezidentūras laikā, varētu izraisīt pilsoņu karu.

"Ja es būtu bezatbildīgs, es spertu šādu soli, un tas novestu pie pilsoņu kara, es nemaz par to nešaubos," — viņš paziņoja.

Valensa piebilda, ka dievkalpojumu laikā nav vietas politiskiem paziņojumiem. Tāpēc, pēc viņa teiktā, viņš demonstratīvi atstāja baznīcu.

"Ja kāds ved pie pilsoņu kara, tad otra puse darīs to pašu, un mēs vēl redzēsim," — uzskata bijušais prezidents.
Viņš atgādināja, ka no sākuma brīdinājis, ka valstij draud pilsoņu karš, "ja šie cilvēki sāks rīkoties tik bezatbildīgi, tad mēs neatlaidīgi virzīsimies šajā virzienā ".

Iepriekš Valensa jau ziņoja, ka viņam ir kauns par Polijas valdības pašreizējo rīcību un viņš ir gatavs ar to cīnīties.

 

Ziņu lente
0