Tramps sola no pirmās prezidentūras dienas izsūtīt no ASV nelegāļus

© Sputnik / Кевин Даунс / Pāriet pie mediju bankasASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps savā priekšvēlēšanu kampaņā sola atbrīvot valsti no nelegālajiem imigrantiem un nostiprināt robežas.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps sola ievēlēšanas gadījumā deportēt no ASV simtiem tūkstošu nelegālo migrantu, kuri izdarījuši noziegumus valsts teritorijā.

"Jau pirmajā (savas prezidentūras — red.) dienā es plānoju pēc iespējas ātrāk sākt nelegālo imigrantu, noziedznieku izsūtīšanu no šīs valsts, ieskaitot ari simtiem tūkstošu nelegālo imigrantu, kas tika palaisti brīvībā Obamas un Klintona administrāciju laikā," — teica Tramps, uzstājoties Aijovas štatā.

ASV Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Klintone: Putins - globālā nacionālisma dižais krusttēvs

Viņš piebilda, ka vēlas nostiprināt robežas gan tiešā nozīmē — uzcelt sienu starp ASV un Meksiku, gan arī pārnestā nozīmē — nostiprināt nelegālās imigrācijas kontroli ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību.

Iepriekš demokrāti parmeta Trampam, ka viņš atteicies no savas pārliecības migrantu jautājumā. Tas notika pēc tam, kad republikānis apsolīja, ka neizsūtīs no valsts visus nelegāļus pēc kārtas. "Mēs strādāsim ar viņiem. Taču tā nav amnestija," — apgalvoja Tramps, taču neprecizēja, kā tieši viņš plāno risināt šo jautājumu.

Ziņu lente
0