Forbes: ASV armija nevar atļauties karu

© REUTERS / Ints KalninsASV tanks M1 "Abramss" militārajās mācībās Ādažos. Foto no arhīva
ASV tanks M1 Abramss militārajās mācībās Ādažos. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagons raizējas par to, ka tuvāko piecu gadu laikā ASV varētu iesaistīties militārā konfliktā ar Irānu, Ziemeļkoreju vai Krieviju.

RĪGA, 27. augusts — Sputnik. Augstas ASV amatpersonas uzskata par iespējamu liela mēroga militāro sadursmi ar Irānu, Ziemeļkoreju vai Krieviju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Forbes.

Tas varētu notikt tuvāko piecu gadu laikā, teikts rakstā.

"Viņi zina, ka cīnīsies pret teroristiem un nemierniekiem pārskatāmā nākotnē, taču patiesībā viņus uztrauc iespējama atgriešanās pie liela mēroga konflikta ar Krieviju Austrumeiropā, ar Irānu Tuvajos Austrumos, vai ar Ziemeļkoreju Ziemeļaustrumu Āzijā. Iespējami pat visi trīs varianti," — raksta Forbes.

Latvijā populārais komponists Imants Kalniņš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Imants Kalniņš: atmodas laikā inteliģenci vienkārši izmantoja

Vienlaikus ASV amatpersonas uztrauc naudas trūkums budžetā liela karu gadījumā. "Pentagons nepārspīlē, kad informē par to, ka ASV valdība tuvākajos desmit gados neplāno modernizēt armiju," — teikts rakstā. Forbes informē, ka jauno tehnoloģiju finansējums sauszemes karam ir nepietiekams.

Gada laikā amerikāņu armija var iztērēt transporta un kāpurķēžu mašīnu nodrošināšanai mazāk, nekā General Motors pelna nedēļā. Turklāt budžets helikopteru materiāltehniskajam nodrošinājumam tiek tērēts Reigana ēras lidaparātu modernizācijai, jo ASV GKS nevar atļauties nopirkt jaunas mašīnas, norāda žurnāls.

Ziņu lente
0