Zemestrīce Itālijā: upuru skaits aug, izpostītas pilsētas

© REUTERS / Remo Casilli Землетрясение в Италии
Землетрясение в Италии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Seismologi brīdina par jaunu spēcīgu grūdienu risku. Sākotnējie dati liecina, ka katastrofa aiznesusi vairāk nekā 20 cilvēku dzīvības.

RĪGA, 24. augusts – Sputnik. Vismaz 24 cilvēki gājuši bojā spēcīgā zemestrīcē Itālijā, kas notika valsts centrālajā daļā naktī uz trešdienu. Eksperti brīdina, ka iespējami jauni spēcīgi pazemes grūdieni, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vietējo mediju publicēto informāciju.

Upuru skaits pieaug

Iepriekš tika vēstīts par sešiem bojāgājušajiem.

Pašreizējā informācija liecina, ka Akumoli pilsētā gājis bojā nevis viens, bet gan vismaz seši cilvēki, vēl divi gājuši bojā Arkuata del Tronto un pieci cilvēki – Amatričē.

Peskara del Tronto pilsētā zemestrīcē gājis bojā bērns, viņa vecāki atrodas zem gruvešiem.

Amatričes pilsētas mērs Serdžio Pirocci paziņoja, pa puse pilsētas vienkārši pazudusi – noticis nogruvums, iespējams, sagrauts tilts.

"Cilvēki atrodas zem gruvešiem", — viņš informēja.

Jaunu grūdienu iespēja

Itālijas Nacionālā ģeofizikas un vulkanoloģijas institūta seismologs Andrea Tertuliani vērtē, ka iespējamas jaunas zemestrīces.

"Nav iespējams izslēgt, ka var atkārtoties pazemes grūdieni, kuru spēks līdzināsies pirmajiem," – eksperta teikto citē aģentūra Ansa.

Pirmais, 6,0 magnitūdas stiprais pazemes grūdiens noticis pl. 03.36 no rīta. Zemestrīces epicenters atradies netālu no Akumoli pilsētas aptuveni četru kilometru dziļumā.

Otrs 5,4 magnitūdas stiprais pazemes grūdiens fiksēts pl 04.34 no rīta Umbrijas apgabalā. Zemes virsmas svārstības bijušas jūtamas vairākās centrālās Itālijas pilsētās, tostarp arī Romā un Boloņā.

Saņemtie dati liecina, ka postījumi skāruši vismaz trīs provinces – Askoli Pičeno, Fermo un Mačerata provinces.

Pazemes grūdienu sēriju sajuta daudzu itāļu pilsētu iedzīvotāji no Rimini līdz Neapolei. Tie bija jūtami arī Romā.

Pasaule sero

Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefona sarunā pauda līdzjūtību Itālijas premjerministram Mateo Renci un uzsvēra, ka Krievija ir gatava sniegt atbalstu postošās zemestrīces seku likvidācijā, ziņoja Kremļa preses dienests

Ziņu lente
0