Krimā aizturētais diversants atzinis, ka dienējis 37. bataljonā

CC BY 2.0 / Victor / Rokudzelži. Foto no arhīva
Rokudzelži. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimirs Serdjuks, kuru Krievijas specdienesti tur aizdomās par diversiju organizēšanu, paziņojis, ka personīgi pazinis Jevģēniju Panovu, kurš arī bija apcietināts un tagad sniedz atzīšanās liecības.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Vladimirs Serdjuks, kuru Krievijas specdienesti tur aizdomās par diversiju organizēšanu, apstiprināja, ka dienējis 37. bataljonā, taču noliedz savas saites ar izlūkdienestiem, vēsta RIA Novosti.

Здание Министерства иностранных дел Российской Федерации. - Sputnik Latvija
Krievija var pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Ukrainu

"Esmu dienējis 37. bataljonā, biju virsnieks-psihologs. Man nav nekādas saskarsmes nedz ar specdienestiem, nedz ar izlūkdienestu. Nekad neesmu bijis izlūkdienesta vadītājs," — teica Serdjuks telekanālam "Gromadsjke.TV".

Ukrainas Aizsardzības ministrija iepriekš noliedza 37. bataljona un 56. brigādes pastāvēšanu Centrālās izlūkošanas pārvaldes sastāvā.

Serdjuks pastāstīja televīzijai, ka tika demobilizēts pagājušā gada 30. septembrī, tagad dzīvo Kijevā un nodarbojas ar biznesu. Viņš informēja, ka personīgi pazinis Jevģēniju Panovu, kurš, pēc Krimas tiesībsargājošo orgānu informācijas avota datiem, ir Ukrainas Aizsardzības ministrijas Izlūkošanas pārvaldes darbinieks, viņš bija apcietināts kā aizdomās turamais diversiju organizēšanā un sniedz atzīšanās liecības.

"Žeņju es pazīstu, man pat ir ieraksti, kad es ar viņu sazinos saistībā ar maniem pienākumiem… Kur ir Žeņa, un kur ir tas, ko viņam inkriminē? Viņš ir patriots, taču viņam ir vāja veselība," — citē telekanāls Serdjuka vārdus.

Trešdien kļuva zināms par teroraktu novēršanu Krimā. FDD informēja, ka diversijas sagatavoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Izlūkošanas pārvalde. Kā informēja RIA Novosti Krievijas specdienestu informācijas avots, plānoto diversiju organizators bija Ukrainas Aizsardzības ministrijas Izlūkošanas pārvaldes 37. bataljona 56. brigādes priekšnieks kapteinis Vladimirs Serdjuks.

Pēc avota rīcībā esošas informācijas, kopumā tiesībsargājoši orgāni aizturējuši septiņus cilvēkus. Ukrainas puse noliedz jebkādas apsūdzības.

Ziņu lente
0