Zviedrijā ministre tika atstādināta no amata par braukšanu reibumā

© Fotolia / Joshua ResnickСтакан с виски
Стакан с виски - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviens nav pasargāts no kļūdām, pat valdības locekļi. Taču, sēžoties pie stūres dzērumā, jāatceras, ka policijas patruļa aptur auto, pat ja tajā ir ministrs.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Zviedrijas Ģimnāziju lietu ministre Aīda Hadzialiča sestdien paziņoja, ka atkāpjas no amata, pēc tam, kad bija pieķerta par braukšanu alkohola reibumā, informē Sputnik Moldova.

Ceturtdien vakarā ministre vadīja mašīnu, iepriekš iedzerot divas glāzes baltvīna un vienu — sarkanvīna. Ministri apturēja policijas kontrole, kad viņa brauca no Kopenhāgenas uz Malmē. Pārbaude uzrādīja 0,2 promiles alkohola viņas organismā.

"Es saprotu, ka daudzi ir vīlušies manī, un esmu nikna pati uz sevi un dziļi nožēloju," — teica ministre sestdien speciāli sasauktā preses konferencē.

Zviedrijas valdības vadītājs Stefans Lēvens, komentējot ministres demisiju, paziņojis, ka atbalsta viņas viedokli par situācijas nopietnību. Vienlaikus viņš pauda nožēlu, ka Zviedrijas Ministru kabinetam nācās zaudēt "vērtīgu kolēģi un ministri".

Ziņu lente
0