Beļģijā izmaksāti sociālie pabalsti slaktiņu organizatoriem Briselē un Parīzē

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Pāriet pie mediju bankasBriselē godināja teroraktos bojāgājušo piemiņu. Foto no arhīva
Briselē godināja teroraktos bojāgājušo piemiņu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Beļģijas finanšu izlūkdienesta direktors norāda, ka informācijas par to, vai teroristi izmantojuši līdzekļus uzbrukumu organizēšanai, nav, taču "sociālie pabalsti viņiem deva līdzekļus eksistencei un tādejādi atbalstīja terorismu."

RĪGA, 5. augusts — Sputnik. Vismaz pieci Briselē un Parīzē notikušo slaktiņu izpildītāji Beļģijā saņēmuši sociālo pabalstu, kura kopējā summa pārsniedz 50 tūkstošus eiro, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Wall Street Journal.

Pēdējās iemaksas kontos tika ieskaitītas trīs nedēļas pirms teroraktiem, konstatēja beļģu izmeklētāji.

Задержание подозреваемого в терактах в Париже во время операции в Моленбеке - Sputnik Latvija
Beļģija izdeva Francijai divus aizdomās turamos par teroraktiem Parīzē

Piemēram, Salahs Abdeslams — galvenais aizdomās turamais krimināllietā par teroraktiem Parīzē — kopumā saņēmis 21 tūkstoti eiro, taču pēc likuma viņam nebija tiesības saņemt pabalstu. Abdeslam strādāja bāra menedžera amatā Briselē un pat bija iestādes līdzīpašnieks.

Beļģijas finanšu izlūkdienesta direktors Filips de Kosters atzina, ka informācijas par to, vai teroristi izmantojuši līdzekļus uzbrukumu organizēšanai, nav, taču "sociālie pabalsti viņiem deva līdzekļus eksistencei un tādejādi atbalstīja terorismu," — viņš uzsvēra.

Pēc varas iestāžu aprēķiniem, slaktiņu organizācijai Parīzē noziedznieki iztērējuši vismaz 30 tūkstošus eiro, bet akciju sagatavošana Briselē viņiem izmaksāja trīs tūkstošus eiro, raksta avīze.
De Kosters norādīja, ka nepieciešama sociālās nodrošināšanas sistēmas reforma, ņemot vērā jaunos faktus.

2015. gada 13. novembrī Parīzes priekšpilsētā Sendenī notika teroraktu sērija, kuru rezultātā gāja bojā 130 cilvēki, vairāk nekā 350 bija ievainoti. Francijas iestādes uzskata, ka uzbrukumus organizējis Salahs Abdeslams, kurš tika aizturēts 18. martā Briseles komūnā Molenbekā. Šobrīd aizdomās turētais atrodas cietuma vieninieku kamerā.

Briselē terorakti notika 22. martā: atskanēja divi sprādzieni starptautiskajā lidostā, vēl viens — metro stacijā "Mālbeka". Par uzbrukumu upuriem kļuvuši 32 cilvēki, vairāk nekā trīs simti cilvēku guva ievainojumus.

Ziņu lente
0