Izraēlā ļauts piespriest cietumsodu līdz 14 gadus veciem bērniem

CC BY-SA 2.0 / Mark Ou / Roku dzelži uz policijas mašīnas stikla. Foto no arhīva
Roku dzelži uz policijas mašīnas stikla. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izraēlā tiesām atļauts piespriest cietumsodu bērniem līdz 14 gadiem par slepkavību, slepkavības mēģinājumu vai citiem smagiem noziegumiem. Soda izciešana sāksies, kad bērni sasniegs 14 gadu vecumu, bet līdz tam brīdim viņi tiks turēti slēgtā tipa internātos.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Izraēlas parlaments pieņēmis likumu, kas ļaus tiesām piespriest cietumsodu bērniem līdz 14 gadu vecumam par slepkavību, slepkavības mēģinājumu vai citiem smagiem noziegumiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz kneseta preses dienestu.

Šī iniciatīva nāca atbildei uz palestīniešu uzbrukumiem, kuru upuru skaits kopš pagājušā gada rudens sasniedzis gandrīz 40 cilvēkus, simtiem guvuši ievainojumus. Vairākus uzbrukumus veikuši pusaudži, kuri nav sasnieguši vecumu, kādā iestājas kriminālatbildība.

"Tas ir nepieciešamības radīts likums. Mēs esam saskārušies ar terora vilni, un sabiedrībai ir tiesības sevi aizstāvēt. Tiem, kuri gāja bojā no naža dūriena sirdī, vienalga, cik vecs ir bērnam (kurš viņus nogalinājis) — 12 vai 15… Iespējams, šis likums ļaus pasargāt arī bērnus, jo viņi tiek izmantoti kā ieroči," — teica likumprojekta autors Anats Berko no valdošās partijas "Likud".

Jaunais likums nosaka, ka tiesām ir tiesības piespriest bērniem cietumsodu, kurš sāksies, bērnam sasniedzot 14 gadu vecumu, bet līdz tam brīdim viņi tiks turēti slēgtā tipa internātos. Pirms pārvešanas uz cietumu plānots organizēt papildu tiesas sēdi, kurās var tikt pieņemts lēmums par cietumsoda atcelšanu vai samazināšanu.

Likums pieņemts trešajā, galīgajā lasījumā, par to nobalsoja 32 no 120 deputātiem, pret nobalsoja 16, atturējās viens, informēja Izraēlas parlamenta Preses dienests.

Ziņu lente
0