Baltkrievijā ieradušies kara inspektori no Latvijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Inspekcijas mērķis – apstiprināt informāciju par bruņotajiem spēkiem un aizsardzības plāniem, ko Minska iesniedz EDSO dalībvalstīm.

RĪGA, 2. augusts — Sputnik. Vīnes dokumentā noteikto uzticības un drošības vairošanas pasākumu ietvaros Latvijas militārie inspektori sāk Baltkrievijas bruņoto spēku pārbaudi.

Latvijas Aizsardzības ministrija informēja, ka apakšpulkveža Aināra Eglīša vadītā inspekcijas grupa no 2. līdz 4. augustam apmeklēs Ziemeļrietumu operatīvās vadības 19. atsevišķo gvardes mehanizēto brigādi.

Солдаты латвийской армии во время учений в Великобритании - Sputnik Latvija
Trusīša gals: NATO uzņem filmu par Latvijas specvienību

Vizīte notiks saskaņā ar vienošanos, kas noslēgta Baltkrievijas Republikas un Latvijas Republikas starpā par uzticības un drošības vairošanas pasākumiem.

Aizsardzības ministrija paskaidroja, ka vizītes mērķis ir apstiprināt informāciju, ko Baltkrievija iesniegusi citām EDSO valstīm 2011. gadā parakstītā dokumenta ietvaros par uzticības vairošanas pasākumiem.

Eiropas drošības sistēmā iekļautas vairākas vienošanās par atbruņošanos, bruņojuma kontroli un uzticības pasākumiem militārajā jomā. Piemēram, 2011. gadā parakstītais Vīnes dokuments paredz plašu informācijas apmaiņu par bruņotajiem spēkiem, aizsardzības plānošanu un militārajām vajadzībām paredzēto budžetu. EDSO valstis viena otru informē par noteiktu veidu militāro darbību, aicina novērotājus un organizē inspekcijas.

Ziņu lente
0