Holivudas Terminatoram – 69

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasArnolds Švarcenegers. Foto no arhīva
Arnolds Švarcenegers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terminators un kultūrists, gubernators un Amerikas varenākā klana znots – tāds ir Arnolds Švarcenegers, kurš šodien svin savu dzimšanas dienu.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Šodien leģendārajam aktierim un bijušajam Kalifornijas gubernatoram apritējuši 69 gadi.

Holivudas aktieris dzimis 1947. gadā Tālas ciemā Austrijā. Kinematogrāfijas virsotnes viņam palīdzēja sasniegt kultūrisms. Austrieša panākumi šajā jomā patiešām bija iespaidīgi — viņš ir ne tikai daudzu kinoprēmiju laureāts, bet arī septiņkārtējs titula "Misters Olimpija" laureāts.

Kinoekrānos viņš pirmo reizi parādījās 1969. gadā. 22 gadus vecais atlēts debitēja interesantajā filmā "Hērakls Ņujorkā". Itin drīz viņš sāka arvien biežāk filmēties grāvējos. Galvenās lomas tādās slavenās filmās kā "Konans Barbars", "Komando", "Plēsoņa", "Skrienošais cilvēks", "Sargs" atnesa Švarcenegeram kolosālus panākumus un slavu.

1984. gadā Džeimss Kamerons viņam piedāvāja filmēties fantastiskajā grāvējā "Terminators", kas drīz vien kļuva par nomas līderi daudzās valstīs. Filma turpinās līdz 2003. gadam. To noslēdza sērija "Terminators 3. Mašīnu sacelšanās". Vēlāk aktieris veltīja visus spēkus politiskajai karjerai.

2003. gadā viņš tika ievēlēts visbiezāk apdzīvotā ASV štata — Kalifornijas gubernatora postenī un pēc trim gadiem tika ievēlēts atkārtoti. 2011. gadā viņš atkāpās no amata. Analītiskie pētījumi liecina, ka Švarcenegers labāk palicis cilvēku atmiņā kā Terminators nevis kā gubernators. 71% respondentu uzskata, ka viņš nav ticis galā ar saviem gubernatora pienākumiem, tāpēc iespēju balotēties kārtējās vēlēšanās viņam nebija.

Viņš bija precējies ar Mariju Šraiveri, Kenediju klana dibinātāja — Džozefa Kenedija mazmeitu. Džons Kenedijs bija viņas tēvocis.

Ziņu lente
0