Krievijas Su-24 Sīrijā tika notriekts ar NATO lidmašīnu palīdzību

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas GKS bumbvedējs Su-24. Foto no arhīva
Krievijas GKS bumbvedējs Su-24. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas GKS bumbvedējs Su-24 Sīrijas gaisa telpā 2015. gada novembrī tika notriekts ar NATO ziņu, informēja bijušais EDSO Parlamenta asamblejas deputāts.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Krievijas Su-24 Sīrijas debesīs notrieca turku iznīcinātājs sadarbībā ar NATO, intervijā Sputnik paziņoja bijušais EDSO Parlamenta asamblejas priekšsēdētāja vietnieks un bijušais Bundestāga deputāts Vilijs Vimers.

Bumbvedējs Su -24. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Turcijas deputāts: pilots pats nolēmis notriekt Krievijas Su-24
"Saskaņā ar manā rīcībā esošo informāciju, tur piedalījās viena amerikāņu un viena Saūda Arābijas lidmašīna ar AEW&C sistēmu. Tādu lidmašīnu kā Krievijas bumbvedēju tik viegli notriekt nevar: iznīcinātājs jānovirza uz mērķi. To spēj tikai AEW&C lidmašīnas," — viņš paskaidroja.

Vimers norādīja, ka amerikāņu lidmašīna izlidojusi no Kipras, otrā — no bāzes Saūda Arābijā. Viņš paskaidroja, ka NATO ir instrukcijas par to, kā rīkoties gadījumā, ja tiek pārkāptas tās robežas. Parasti ar pārkāpēju sazinās civilās gaisa satiksmes vadības iestādes. Tās pievērš pilota uzmanību pārkāpumam vai aicina viņu piezemēties.

Ja ar to nepietiek, tiek iesaistītas militārās struktūras. Miera laikā maksimālais pasākums ir pilota piespiedu nosēdināšana.

"Tas, kas tur notika, neatbilst starptautiskajiem noteikumiem. Viņi notrieca Krievijas lidmašīnu, jo gribēja to notriekt," — uzskata Vimers.

Viņš pieļāva, ka negadījuma iemesls, iespējams, ir politiskās intereses, proti, vēlme sabojāt Turcijas un Krievijas attiecības. Lai gan sākotnēji Turcijas līderis Erdogans nostājās pilotu pusē, vēlāk viņš izmantoja iespēju atkal tuvināties Maskavai un iezīmēt distanci starp pilotiem, kuri pieņēmuši lēmumu notriekt lidmašīnu, un Turcijas valdību.

 

Ziņu lente
0