Britu diplomāts salīdzina uzbrukumu Latvijai ar uzbrukumu Lielbritānijai

© ARMEND NIMANI / AFPNATO. Foto no arhīva
NATO. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu diplomāts pielīdzinājis uzbrukumu Latvijai uzbrukumam Apvienotajai Karalistei un brīdināja, ka tādā gadījumā NATO nekavējoties mobilizēs spēkus pret uzbrucēju.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Lielbritānija turpinās pildīt savas saistības NATO priekšā, un uzbrukums tās sabiedrotajiem tiks pielīdzināts uzbrukumam Karalistei, paziņoja Lielbritānijas vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotais lietvedis Tims Kolijs. Viņa teikto citē portāls Lsm.lv.

Tā Kolijs reaģēja uz informāciju par to, ka pēc Brexit Londona varētu mainīt savu politiku starptautiskajā arēnā un pārskatīt dažas savas agrākās saistības.

"Es gribu uzsvērt — tas nenozīmē, ka Lielbritānija pamet Eiropu. Mēs joprojām būsim ANO Drošības padomes loceklis un NATO drošības garants," — viņš teica.

Viņš piebilda, ka Lielbritānija joprojām ir apņēmusies ievērot NATO vienošanās 5. punktu.

"Tas nozīmē, ka uzbrukums Latvijai tiks pielīdzināts uzbrukumam Lielbritānijai. Pagājušajā NATO samitā mēs stingri apņēmāmiem sniegt atbildi starptautiskā terorisma un hibrīdkara draudiem," — uzsvēra diplomāts.

Kolijs uzsvēra, ka Lielbritānija vadīs Igaunijā izvietoto alianses bataljonu un britu karavīri piedalīsies alianses militārajās mācībās visā Baltijas reģionā.

NATO samits Varšavā pieņēma lēmumu par alianses austrumu flanga pastiprināšanu. NATO plāno jau 2017. gadā izvietot Baltijas valstīs un Polijā četrus daudznacionālos bataljonus. Katras struktūrvienības skaits varētu sasniegt 800 1200 cilvēkus. Tika noteiktas arī valstis, kas veidos bataljonus: Lietuvā tā būs Vācija, Latvijā — Kanāda, Igaunijā — Lielbritānija, bet Polijā — ASV.

Ziņu lente
0