Google pārdēvējis Krimas pilsētas saskaņā ar Ukrainas likumu

© Sputnik / Sergey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasAtpūtnieki Jaltas piekrastē. Foto no arhīva
Atpūtnieki Jaltas piekrastē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krima un Sevastopole atgriezās Krievijas sastāvā vairāk nekā pirms diviem gadiem, tomēr Ukraina uzskata to par savu īslaicīgi okupēto teritoriju.

RĪGA, 28. jūlijs — Sputnik. Daļa apdzīvoto vietu Krimas Google Maps kartēs ieguvusi jaunus nosaukumus atbilstoši Ukrainas likumam par "dekomunizāciju".

Города мира. Днепропетровск - Sputnik Latvija
Ukrainā pārdēvēta Dņepropetrovskas pilsēta

Kā ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas telekanālu TSN, pilsēta Krasnoperekopska Google kartēs tagad ir apzīmēta kā Jani Kapu, ciemats Krasnogvardejskoje tapis par Kurmanu. Ciematu Kirovskoje tagad sauc par Isļam-Tereku, ciemats Sovetskij nodēvēts par Ički.

Jāpiezīmē, ka apdzīvoto vietu administratīvo iestāžu nosaukumi ir saglabājušies agrākie, piemērām, kartē ir Krasnoperekopskas pilsētas padome un Krasnogvardejskas starprajonu ūdens saimniecības pārvalde.

Izmaiņas skārušas gan Krievijas, gan Ukrainas Google Maps versijas.

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā notikušā referenduma, kurā vairākums iedzīvotāju atbalstīja atkalapvienošanos ar Krieviju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī. Maskavā paziņoja, ka referendums Krimā atbilst starptautisko tiesību normām un ANO Statūtiem. Tomēr Ukraina uzskata Krimā par savu teritoriju, kurā valda okupācija.

Ziņu lente
0