Krusta gājienam Kijevā nepieciešama policijas apsardze: gaidāmas provokācijas

© REUTERS / Valentyn OgirenkoКрестный ход на Украине
Крестный ход на Украине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas iekšlietu ministrs paziņoja Krusta gājiena dalībniekiem, ka šodien ieplānotais aizlūgums Vladimira kalnā tomēr notiks, un tiesībsargi parūpēsies par tā dalībnieku drošību.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. Panākta vienošanās tiesībsargu un Ukrainas pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhāta starpā par Krusta gājiena pārtraukšanu pie Kijevas, otrdien pavēstīja valsts iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

Vakar policijas darbinieki vairākkārt bloķēja Krusta gājienu, jo tā maršrutā tika atrasti aizdomīgi priekšmeti. Tomēr ap pusdienlaiku gājiens tika atsākts, un nekādas piespiedu apstāšanās vairs nenotika. "Esam vienojušies ar metropolītu Onufriju, Maskavas patriarhāta vadītāju par to, ka tagad lokalizēsim situāciju, ticīgie pārtrauks gājienu, sēdīsies autobusos un dosies uz naktsmītni," – stāstīja Avakovs brīfingā, ko translēja telekanāls "112 Ukraina".

Ministrs cerēja, ka ticīgie saskaņā ar vienošanos tuvākajā laikā iekārtosies nakšņošanai, un piebilda, ka ieplānotais aizlūgums Vladimira kalnā notiks. Avakovs uzsvēra, ka pieeja aizlūguma vietai notiks cauri drošības kontroles punktiem ar metālmeklētājiem, kā arī pēc somu un mugursomu satura apskates. "Turklāt tiks veikta personu pārbaude. Mēs nevēlamies, lai aizlūguma vietā notiktu provokācija," – teica ministrs.

© REUTERS / Valentyn OgirenkoUkraiņu aktīvisti protestē pret Ukrainas pareizticīgās baznīcas organizēto Krusta gājienu
Проукраинские активисты протестуют против крестного хода, организованного УПЦ - Sputnik Latvija
Ukraiņu aktīvisti protestē pret Ukrainas pareizticīgās baznīcas organizēto Krusta gājienu

Savukārt Kijevas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Kriščenko paziņoja, ka Krusta gājiena dalībniekiem netiks dota iespēja iziet cauri Kijevai, kā tika plānots. "Sākotnēji plānotā gājiena pa Kijevu nebūs," – viņš norādīja. Šodien viņš ziņoja, ka Kijevā Krusta gājienu apsargās seši tūkstoši tiesībsargu.

Krusta gājiens "Par mieru, mīlestību un lūgšanām par  Ukrainu", ko organizēja Ukrainas pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhāts, 3. jūlijā devās ceļā no Doņeckas apgabala. Otrs Krusta gājiens sākās 9. jūlijā no valsts rietumu daļas. Abu Krusta gājienu dalībnieki tiksies 27. jūlijā Kijevā Vladimira kalnā un 27.-28. jūlijā piedalīsies svinīgajos dievkalpojumos.

Vēl vienu Krusta gājienu 28. jūlijā rīko Ukrainas pareizticīgo baznīcas neatzītais Kijevas patriarhāts.

Ziņu lente
0