Snoudens publicē jaunus atmaskojumus

CC BY-SA 2.0 / Nordiske Mediedager / Snowden direkteБывший сотрудник американских спецслужб Эдвард Сноуден
Бывший сотрудник американских спецслужб Эдвард Сноуден - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valdība sankcionējusi hakeru uzbrukumus ārvalstu partijām, Twitter tīklā informēja Eduards Snoudens. Lai pierādītu savus vārdus, viņš publicēja dokumentu, kurā iekļautas dažādu valstu organizācijas.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Bijušais ASV Nacionālās drošības aģentūras līdzstrādnieks Eduards Snoudens paziņoja, ka ASV valdība sankcionējusi hakeru uzbrukumus ārvalstu politiskajām partijām un organizācijām.

"Mūsu valdība sankcionēja hakeru uzbrukumus politiskajām partijām. Tika pieļautas kļūdas," — rakstīja Snoudens savā lapā Twitter.

Snoudena publicētajā slepenajā dokumentā, kas datēts ar 2010. gada 16. jūliju, citu starpā pieminēta Rumānijas "Nacionālas glābšanas fronte", Pakistānas Tautas partija, Libānas kustība "Amal", "Brāļi musulmaņi" no Ēģiptes un Indijas tautas partija "Bharatija Džanata".

Dokumenta publikācijai Snoudens ir izraudzījies laiku, kad ASV izcēlies skandāls par Demokrātiskās partijas Nacionālās komitejas elektroniskajām vēstulēm, ko publicējis Wikileaks. Sarakste liecina, ka partijas funkcionāri, pretēji noteikumiem, priekšvēlēšanās pauduši atbalstu Hilarijai Klintonei, pie tam kaitējot otram kandidātam – senatoram Bērnijam Sandersam.

Хакер за компьютером - Sputnik Latvija
Klintones pārstāvis uzskata, ka Trampam palīdz krievu hakeri

Klintones priekšvēlēšanu štāba pārstāvis, atsaucoties uz anonīmu ekspertu pausto viedokli, pavēstīja, ka partijas serverus esot uzlauzuši hakeri no Krievijas un tas it kā liecinot par Krievijas nodomu palīdzēt Republikāņu partijas kandidātam Donaldam Trampam. Miljardiera priekšvēlēšanu štāba pārstāvji šo informāciju kategoriski noliedza.

2013. gada jūnija sākumā Eduards Snoudens publicēja medijos informāciju par amerikāņu specdienestu programmām, kas ļauj izsekot cilvēkus visā pasaulē. ASV varas iestādes izvirzīja apsūdzības saskaņā ar trim pantiem, turklāt katrs no tiem nosaka brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem. Snoudens bēga no ASV uz Honkongu, no turienes viņš 2013. gada 23. jūnijā ieradās Maskavā. Krievija piešķīra viņam patvērumu uz vienu gadu ar noteikumu, ka viņš pārtrauks pret ASV vērsto darbību. 2014. gada augustā amerikānis saņēma termiņuzturēšanās atļauju uz trim gadiem.

Ziņu lente
0