Prankeri Vovans un Leksuss izjokojuši WADA un USADA prezidentus

© Sputnik / Александр Полегенько / Pāriet pie mediju bankasPrankeri Vovans (Vladimirs Kuzņecovs) un Leksuss (Aleksejs Stoļarovs). Foto no arhīva
Prankeri Vovans (Vladimirs Kuzņecovs) un Leksuss (Aleksejs Stoļarovs). Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu prankeri Vovans un Leksuss piezvanījuši WADA un USADA prezidentiem. Viņi stādījās priekšā kā Ukrainas sporta ministrs Igors Ždanovs un izdzirdēja skandalozu informāciju. Pēc tam puiši piezvanīja arī pašam Ždanovam ASV Antidopinga aģentūras vadītāja vārdā

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Prankeri Vovans (Vladimirs Kuzņecovs) un Leksuss (Aleksejs Stoļarovs) televīzijas kanāla NTV tiešajā ēterā izjokojuši WADA un USADA prezidentus, vēsta RIA Novosti.

Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Turcijas prezidents iekritis telefona huligānu lamatās

Saruna ar dopinga kampaņas iniciatoriem raidījumā "Zvans" notika jau 28. maijā. Tās gaitā atklājās, ka Rietumi cenšas izmantot sportu, lai izdarītu politisko spiedienu uz Krieviju.

Telefona zvani notika īpaši iekārtotā telpā līdzās studijai. Skatītāji klausījās sarunas tiešajā ēterā. Prankeri stādījās priekšā kā "Ukrainas sporta ministrs Igors Ždanovs."

Vispirms viņi piezvanīja WADA prezidentam Kreigam Rīdlam, kurš norādīja, ka apsūdzības vienīgais pierādījums ir bijusi Rodčenkova intervija The New York Times. Ierēdnis piezīmēja, ka tā saucamie pierādījumi ir jāiekļauj atskaitē, kas tikšot publicēta pēc sešām nedēļām. Spriežot pēc visa, runa bija par WADA neatkarīgās komisijas ziņojumu, kas tika publicēts 18. jūlijā.

Savukārt Amerikas Antidopinga aģentūras (USADA) prezidents Treviss Taigarts sarunā ar Leksusu bija atklātāks — viņš apliecināja, ka Krievija ar nodomu "izspiesta" no visām sacensībām, jo "tā ir politika, draugs." USADA vadītājs piezīmēja, ka Krievijas vieglatlētikas izlase tiktu atstādināta no visām sacensībām uz veselu gadu, ja lēmumu būtu pieņēmis viņš pats.

Leksuss NTV ēterā painteresējās, vai būtu iespējams atkārtoti izvērtēt sacensību rezultātus biatlonā Sočos, kurās

Президент Турции Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Dzejoļi par Erdoganu nav godā – Vācijā ierosināta vēl viena krimināllieta
Ukrainas sniegums bija visai slikts. Taigarts no savas puses solīja pielikt visus spēkus un pauda cerību, ka apbalvojumu atkārtota sadale notiks jau pirms Olimpisko spēļu sākuma Riodežaneiro.

Programmas noslēgumā prankeri nolēma piezvanīt pašam Ukrainas sporta ministram Ždanovam, stādoties priekšā kā WADA prezidents Rīdls. Par viņu pieejamā informācija liecina, ka viņš pārvalda krievu valodu, jo mācījies Sanktpēterburgā, tāpēc saruna noritēja krievu valodā. Leksuss, kurš tēloja Rīdla lomu, ierosināja Ukrainas Sporta ministrijas vadītājam padarīt Kijevas Antidopinga laboratoriju par galveno laboratoriju Austrumeiropā, kurp citu starpā tiktu nosūtītas arī Krievijas sportistu analīzes.

Ždanovs atbildēja, ka esot "ļoti ieinteresēts" par šādu notikumu pavērsienu.

"Tā būs reāla palīdzība Ukrainai no WADA puses, un tad mēs varēsim vienotā frontē iesaistīties jebkurā antidopinga skandālā," — pavēstīja ierēdnis. Ukrainas ministrs izteica vēlēšanos pastāstīt presei par šo telefona sarunu. Līdz ar to viņš vēlāk nostādīja sevi neveiklā stāvoklī, jo mediji nekavējoties uzzināja par ierēdņa izjokošanu.

Telekanāls nolēma nelaist programmu ēterā līdz tiks publicēts starptautisko sporta amatpersonu oficiālais lēmums jautājumā par Krievijas izlases piedalīšanos 2016. gada Olimpiskajās spēles Riodežaneiro — tā, lai uz viņiem netiktu izdarīts ne tiešs, ne arī netiešs spiediens.

Эрдоган рассказал, кто устроил взрыв в центре Стамбула - Sputnik Latvija
New York Times konstatēja Erdogana humora izjūtas trūkumu

Iepriekš prankeri Vovans un Leksuss izjokoja Nadeždu Savčenko, ar advokāta starpniecību nosūtot viņai vēstuli Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vārdā. Tajā "Ukrainas valsts vadītājs" lūdza viņu pārtraukt badošanos un piedāvāja ministra krēslu pēc atbrīvošanas.

Sestdien kļuva zināms, ka Ukrainas policija pret abiem prankeriem no Krievijas ierosinājusi krimināllietu un apsūdz viņus par Ukrainas prezidenta vēstules viltošanu, aģentūru informēja Savčenko advokāts Marks Feigins.

"Krimināllieta pret viņiem bija ierosināta iepriekš, un saskaņā ar manu iesniegumu tajā tika iekļauta jauna epizode," — teica advokāts. Viņš piebilda, ka prankeri apsūdzēti par "dokumentu viltošanu" un "patvaļu".

Apstiprinot savus vārdus, viņš publicēja Twitter Nacionālās policijas Galvenās pārvaldes Pečoru policijas pārvaldes izmeklētāja parakstītu dokumentu. Tajā norādīts, ka ierosināta krimināllieta saskaņā ar pantu "dokumentu, zīmogu un blanku viltošana, to realizācija, viltotu dokumentu izmantošana." Pārējā informācija ir slēpta. Advokāts nesniedza sīkāku informāciju, atsaucoties uz izmeklēšanas noslēpumu.

Ziņu lente
0