Noziedznieku grupa Erevānā informē par padošanās noteikumiem

© скриншотBruņotās grupas saruna ar žurnālistiem patruļas dienesta pulka ieņemtās ēkas teritorijā
Bruņotās grupas saruna ar žurnālistiem patruļas dienesta pulka ieņemtās ēkas teritorijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noziedznieki, kas sagrābuši policijas ēku Erevānā, informē par savām prasībām un norāda, ka viņu mērķis ir brīva un neatkarīga Armēnija.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Bruņotā grupa, kas ieņēmusi patruļu dienesta pulka ēku Erevānā, nedomā nolikt ieročus, pirms tiks izpildītas tās prasības, informēja grupas pārstāvis Varužans Avetisjans. Sputnik Armēnija nodrošina translāciju notikuma vietā.

Sputnik Armēnija korespondents un citi mediju pārstāvji saskaņā ar bruņotās grupas prasību, tika nogādāti zonā starp ieņemto policijas ēku un policijas kordonu. Bruņotās grupas locekļi paziņoja, ka žurnālistiem ir tiesības uzņemt visu ieņemtajā patruļu dienesta pulka ēkā notiekošo.

"Ziņas par to, ka mūsu grupa plāno padoties, neatbilst patiesībai. Mēs noliksim ieročus tikai tad, ja tiks izpildītas mūsu prasības: Serža Sargsjana demisija un īslaicīgs posms, kura laikā tiks veidota pagaidu valdība, kurā nekādā gadījumā nedrīkst strādāt Armēnijas Republikāniskās partijas (valdošā partija — red.), kā arī jaunas vēlēšanas," — pavēstīja Avetisjans klātesošajiem žurnālistiem.

Sestdien pēc pārrunām ar varas iestāžu pārstāvjiem uzbrucēji piekrita atbrīvot visus ķīlniekus ar vienu noteikumu — ar viņiem tiks organizēta preses konference.

Pagājušajā svētdienā bruņotas personas ieņēma patruļas dienesta pulka ēku un pieprasīja arestētā Žiraira Sefiljana atbrīvošanu. Armēņu opozicionārās pilsoniskās iniciatīvas "Dibināšanas parlaments" koordinators tiek apsūdzēts par ieroču nelikumīgu iegādi un glabāšanu.

Ēkas ieņemšanas laikā bojā gāja policijas pulkvedis, trīs policisti guva ievainojumus. Piektdien Armēnijas prezidents Seržs Sargsjans aicināja uzbrucējus atbrīvot ķīlniekus un nolikt ieročus. Ik nakti pie ēkas notiek protesta akcija, lai nepieļautu speciālo operāciju pret bruņoto grupu. 20. jūlija vakarā mītiņa dalībnieki centās pārvarēt policijas kordonu. Pēc sadursmēm medicīniska palīdzība bija vajadzīga vairāk nekā 50 cilvekiem, tostarp arī 29 policistiem. Policija aizturēja 136 cilvēkus.

Ziņu lente
0