Latvijas čempions brīvajā cīņā aplaupījis inkasentus Ukrainā

© Sputnik / Табылды Кадырбеков.Автомат "Калашникова" АК-47
Автомат Калашникова АК-47 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kļuvis zināms Latvijas pilsonis, ko Ukrainas Drošības dienesta darbinieki nošāvuši inkasentus automašīnas aplaupīšanas mēģinājuma. Izrādījies, ka tas ir Jurijs Višņeveckis, bijušais Latvijas čempions brīvajā cīņā.

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. Laupītājs, ko Ukrainas Drošības dienests (UDD) nošāva Zaporožjē inkasenta automašīnas aplaupīšanas mēģinājumā, ir bijušais Latvijas čempions brīvajā cīņā, informē LETA. 27 gadus veco Višņevecki pēc raksturīgajiem tetovējumiem identificējis fotogrāfs Aleksandrs Tihonovs no Rīgas.

Ukrainas mediji sniedz pretrunīgas ziņas par Višņevecka uzturēšanos Ukrainā. Vieni informē, ka viņš bijis saistīts ar prokrievisko grupējumu "Oplot" ("Atbalsts"), citi – ka viņš esot dienējis Ukrainas brīvprātīgo bataljonā "Azov".

Банкомат - Sputnik Latvija
Latvijas pilsonis paralizējis Taivānas bankomātu darbu

Iepriekš tika vēstīts, ka 15. jūlijā Zaporožjes apgabala Orehovskas rajonā nezināmi noziedznieki centušies aplaupīt "Oščadbank" inkasentu mašīnu. Uzbrucēji izmantojuši šaujamieročus – pistoles, automātus, ložmetēju un granātmetējus.

Apšaudes laikā viens no uzbrucējiem – Jurijs Višņeveckis tika nogalināts, vēl viens noziedznieks guvis ievainojumus. Netālu no notikuma vietas tiesībsargi aizturējuši vēl vienu uzbrukuma dalībnieku. Viens no aizturētajiem ir  Krievijas pilsonis, otrs – Ukrainas pilsonis, kurš agrāk bijis Krievijas valstspiederīgais.

UDD vadītājs informēja, ka noziedzīgajā grupējumā bijuši vismaz septiņi cilvēki. Aizturētie uzbrukuši un aplaupījuši banku iestādes un inkasentu mašīnas kopš 2014. gada.

Ukrainas tiesībsargi pārbauda grupējuma saikni ar 10 bandītiskiem uzbrukumiem un laupīšanām, ierosināta krimināllieta atbilstoši pantam "bandītisms".

Ziņu lente
0