Fetulla Gilens nebīstas no izdošanas Turcijai

© REUTERS / STRINGERПопытка государственного переворота в Турции. Танки турецкой армии на улицах Анкары
Попытка государственного переворота в Турции. Танки турецкой армии на улицах Анкары - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par valsts apvērsuma mēģinājumu apsūdzētais Fetulla Gilens ir pārliecināts, ka pēc notikumiem nedēļas nogalē Turcijā pastiprināsies spiediens, ko no Erdogana puses izjūt opozīcija.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Opozīcijā esošais islāma sludinātājs Fetulla Gilens, kurš jau daudzus gadus uzturas ASV, paziņoja, ka nebīstas no izdošanas Turcijai.

Iepriekš Turcijas prezidents Tajips Erdogans paziņoja, ka Turcijas valdība gaida Vašingtonas atbildi uz prasību izdot Gilenu. Tomēr valsts sekretārs Džons Kerijs informēja, ka ASV nav saņēmušas oficiālu pieprasījumu no Turcijas valdības.

Сторонники Эрдогана вышли ночью на улицы Анкары - Sputnik Latvija
Eirokomisārs Hāns: arestantu saraksti Turcijā bijuši iepriekš sagatavoti

"Es nebaidos no tā, ka mani varētu izdot. Ja nolems, tad tā tam arī jābūt. Bet pagaidām lai veido starptautisku grupu militārā apvērsuma mēģinājuma izmeklēšanai," – teica Gilens sarunā ar VGTRK (Krievijas valsts televīzijas un radio kanāls) žurnālistu. Gilena teikto publicēja portāls RIA Novosti.

Piektdienas vakarā Turcijas valdība informēja par militāra apvērsuma mēģinājumu valstī. Savukārt bruņoto spēku komandieru grupa ziņoja, ka vara valstī ir pārgājusi viņu rokās. Sestdienas rītā dumpinieki sāka padoties. Turcijas valdība paziņoja, ka puča mēģinājums ir izgāzies. Turcijas tiesībsargi jau ir arestējuši vairāk nekā 6 tūkstošus cilvēku, tostarp arī augstāko un vidējo dienesta pakāpju armijas komandierus. Turcijas Ārlietu ministrija ziņo, ka valsts apvērsuma mēģinājuma rezultātā dzīvības zaudējuši 290 cilvēki. Par dumpja organizāciju Turcijas valdība apsūdzēja opozīcijā esošo islāma sludinātāju Fetullu Gilenu, kurš dzīvo ASV.

Ziņu lente
0