Krievijas Valsts domes deputāte: Olimpisko apļu vietā drīz būs amerikāņu burgeri

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja. Foto no arhīva
Krievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja uzskata, ka Vašingtona pasaulei izdala "ambīciju un absolūtas varas dopingu."

RĪGA, 17. jūlijs — Sputnik. Tuvākajā laikā Olimpiskajām spēlēm draud iespēja kļūt par Global American Games līmeni, norādīja Krievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja.

Олимпийские кольца - Sputnik Latvija
Krievijas valdība komentē Olimpisko spēļu iespējamo boikotu

Plašsaziņas līdzekļi iepriekš informēja, ka ASV Antidopinga aģentūras (USADA) vadītājs Treviss Traigerts gatavojas nosūtīt vēstuli SOK prezidentam Tomasam Baham un lūgt nepielaist Krievijas sportistus 2016. gada Olimpiskajās un Paralimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, ņemot vērā WADA komisijas izmeklēšanā gūtos rezultātus par iespējamām manipulācijām ar dopingu 2014. gada Olimpiskajās spēlēs Sočos. Starp citu, izmeklēšanas rezultāti tiks oficiāli paziņoti tikai rīt, 18. jūlijā.

"Olimpiskajām spēlēm draud iespēja kļūt par vienu no  Global American Games līmeņiem. Pirmais līmenis – smadzeņu skalošana un elites privatizācija, otrais – valsts apvērsumu viltus demokrātija, trešais – uzdāvinātie pilsoņu kari un teroristu uzbrukumi. Ceturto līmeni veido aukstā kara ēdienkarte: uzkodām – sankcijas, pamatēdiens – uzsildīta NATO paplašināšana, bet desertā olimpisko apļu vietā tiek piedāvāti amerikāņu burgeri," – teica Jarovaja žurnālistiem.

Viņa pauda uzskatu, ka brīvības un taisnīguma izskatā Vašingtona pasaulei izdala ģeopolitisko ambīciju un absolūtas varas dopingu.

Politiķe atzīmēja: "Visa šī vājprāta rezultātā var nākt tikai vēl lielāks vājprāts un totāla uzticēšanās un drošības iznīdēšana pasaulē."

Svētdien mediji informēja, ka 10 valstu antidopinga organizāciju pārstāvji un 20 sportistu grupas lūdz nepielaist krievu atlētus Olimpiskajās spēlēs Rio.

Ziņu lente
0