ASV Kongresa komiteja balso par stingrākiem pasākumiem pret Krieviju

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Pāriet pie mediju bankasVašingtonas Kapitolijs
Vašingtonas Kapitolijs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās Ukrainas krīzes rezultātā. 2014. gada jūlija beigās Eiropas Savienība un ASV pēc individuālām sankcijām, kas bija vērstas pret atsevišķām fiziskām personām un kompānijām, uzsāka pasākumus pret veseliem Krievijas ekonomikas sektoriem.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. ASV Kongresa Pārstāvju palātas komiteja apstiprināja likumprojektu, kas paredz stingrākus ierobežojošos pasākumus pret Krieviju.

"Komiteja apstiprināja likumprojektu par stabilitāti un demokrātiju Ukrainā, kas paredz ierobežot Krievijas agresiju Ukrainā un sniegt palīdzību veikt Ukrainai demokrātiskas izmaiņas," – publicēta informācija komitejas mājas lapā.

Заместитель председателя правительства РФ Дмитрий Рогозин - Sputnik Latvija
Rogozins: Krievijas un Ķīnas attiecības nav Rietumu sankciju sekas

Dokumentā atzīmēts, ka "ASV politika paredz turpmākas palīdzības sniegšanu Ukrainas valdībai suverenitātes un teritoriālās vienotības atjaunošanai, kā arī Krievijas agresijas apturēšanai Ukrainā." "Šī politika paredz visaptverošas pūles, tostarp arī mijiedarbībā ar sabiedrotajiem, ieskaitot sankciju ieviešanu un diplomātiskus pasākumus," – norāda dokumenta autori.

Sankciju režīma mīkstināšana ir saistīta ar "Minskas protokolu atbilstošu izpildi no Krievijas puses, it īpaši jautājumā par Ukrainas kontroles atjaunošanu pie tās austrumu robežas ar Krieviju konflikta zonā." Likumprojektā pieminēta arī "Krimas aneksijas neatzīšana."

Ukrainas valdība, ASV un ES jau vairākkārt ir pārmetuši Krievijai iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās. Krievija to noliedz un tamlīdzīgas apsūdzības uzskata par nepieņemamām. Krievijas valdība informē, ka valsts nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā un notikumos valsts dienvidaustrumos, kā arī cer, ka Ukraina pec iespējas ātrāk pārvarēs politisko un ekonomisko krīzi.

Ziņu lente
0