Japāna sašutusi par Ziemeļkorejas ballistiskajiem izmēģinājumiem

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения на полигоне Клерк в Приморском крае
Военные учения на полигоне Клерк в Приморском крае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Ziemeļkoreja veica ballistiskās raķetes palaišanu no zemūdenes. Raķete nav nokritusi Japānas teritorijas tuvumā, informēja valdības pārstāvis.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Korejas Tautas Demokrātiskā Republika palaidusi ballistisko raķeti no zemūdenes valsts austrumu rajonā. Šie izmēģinājumi radījuši sašutumu Japānā, informēja aģentūra Kiodo.
Japānas premjerministris Sindzo Abe aicināja starptautisko sabiedrību nosodīt sestdien veikto Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Kims Čenuns - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja: reformas "čučhe" ideoloģijas aizsegā

"Tas ir atklāts izaicinājums ANO Drošības padomes rezolūcijām. Nepieciešams ciešā sadarbībā ar visas pasaules sabiedrību kategoriski nosodīt (šīs darbības – red.)," – teica valsts premjerministrs.
Viņš atzīmēja, ka vadība "apkopo un analizē ar raķetes palaišanu saistīto informāciju."

Pie tam valdības pārstāvji informēja, ka KTDR ballistiskā raķete nav nokritusi netālu no Japānas teritorijas.

Ballistiskā raķete no zemūdenes tika izšauta aptuveni 11.30 pēc vietējā laika Sinhpo ostas rajonā. Dienvidkorejas militārie speciālisti uzskata, ka izmēģinājums beidzies neveiksmīgi, jo tūlīt pēc starta raķete nav varējusi turpināt lidojumu pa normālu trajektoriju. Abe paziņoja, ka raķete nav nodarījusi kaitējumu valsts drošībai.

Ziņu lente
0