Polija līdz augustam ieviesusi robežkontroli

© Sputnik / Philip Klimashevsky / Pāriet pie mediju bankasФлаг Польши
Флаг Польши - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pastiprināta kontrole sākta pie robežām ar vairākām ES valstīm, kā arī pie Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas robežām.

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik. Polijas varas iestādes informēja par īslaicīgas robežkontroles ieviešanu pie robežām ar ES valstim – Čehiju, Vāciju, Slovākiju un Lietuvu, kā arī ostās un lidostās, informē Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Latvija
Graube apstiprināja, ka Latvijā varētu ienākt kanādiešu karavīri

Šie drošības pasākumi uzsākti, ņemot vērā NATO samitu, kas notiks 8.-9. jūlijā, un Vispasaules Jaunatnes dienas, kas Polijā tiek organizētas mēneša beigās. Varas iestādes ziņoja, ka kontrole tiks veikta pēc nejaušas izlases principa – attiecībā uz atsevišķām personām, ņemot vērā citu valstu sniegtās informācijas analīzi.

Polijas teritorijā būs iespējams nokļūt, izejot tā saucamo "mobilo robežkontroles punktu", kas strādās 285 vietās pie robežām ar Šengenas zonas valstīm. Šajās vietās robežsargi izmantos speciālo transportu, kas dod iespēju piekļūt datu bāzēm un iekārtam personas dokumentu verifikācijai.

Īslaicīgā robežu kontrole ieviesta līdz 2. augustam.

Robežkontrole tiks pastiprināta pie Polijas robežām ar Krieviju, Ukrainu un Baltkrieviju. Jāpiebilst, ka Polija aptur kustību pierobežas rajonā ar Kaļiņingradas apgabalu.

Ziņu lente
0